Rengeteg ukrán tank tart Herszon városába

Startlap - Startlap
Megindultak a harckocsik Ukrajna déli része felé, Medvegyev szerint minderről a NATO tehet, rendhagyó szobrot emeltek Putyinnak. Az ukrán-orosz válság hírei.

Rengeteg ukrán tank tart az elfoglalt város, Herszon térségébe

Ukrán források azt állítják, hogy nagy mennyiségű tank és egyéb páncélozott jármű tart Herszon felé. Hogy miért is történik mindez, arra ez a cikk adja meg a legvalószínűbb választ. 

Brutális csapást mértek az ukránok által bevetett HIMARS-ok

Fotó: Getty Images

Vasárnap éjjel az ukrán hadsereg nyugatról beszerzett HIMARS rakéta-sorozatvetői Melitopolban hajtottak végre rakétatámadást az oroszok ellen. Az erről készült videó itt érhető el. 

Ukrán vezérkar: újabb csapatokat mozgósítottak az oroszok Fehéroroszországban

Az ukrán hadsereg vezérkarának legújabb beszámolója szerint Oroszország csapatokat vezényelt át Fehéroroszország területére. Részletek

Oroszország tovább csökkentheti a gabonaexportot

A Kommersant értesülései szerint a rossz időjárási viszonyok és a szankciók következtében Oroszország nem fogja tudni betakarítani az év elején célértékként kitűzött 130 millió tonna gabonát. A termelés visszaesése negatívan érintheti az orosz exportot is. Részletek

Egy orosz hírügynökség szerint teljesen normálisan működik a zaporizzsjai atomerőmű

Jevgenyij Balickij, Zaporizzsja megye oroszbarát közigazgatásának vezetője nyilatkozhatott az Interfax orosz hírügynökségnek az atomerőműről, miközben úgy tűnik, a létesítményre többször mért csapásokat az orosz hadsereg. Bővebben

Medvegyev már úgy érzi, mindenről a NATO tehet 

Medvegyev szerint az orosz-ukrán háború oka a Nyugat által kezdeményezett rendkívül agresszív, oroszgyűlölő geopolitikai folyamatok. Putyin egyik leghűségesebb emberének gondolatai ebben a cikkben érhetőek el. 

Szokatlan módon szavaztatnák meg az oroszok a megszállt ukrán területek lakosait

Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) vasárnap este közzétette legújabb jelentését a szomszédban zajló háborúról. Íme.

Bár nehéz idők járnak az orosz autóiparra, mégis jön egy elektromos Lada

Bemutatta első villanyautójának sematikus vázlatát az Avtovaz. Az alapot a Largus, azaz az egykori Dacia Logan MCV oroszosított változata adja. Képek a régi/új autóról itt találhatóak

Rendhagyó szobrot állítottak Putyinnak a New York-i Central Parkban

Contributor/Getty Images)

A világ nagy része az orosz–ukrán háború kitörése óta folyamatosan szankciókkal sújtja az oroszokat, és elítéli Vlagyimir Putyin politikáját. Ebben a helyzetben igencsak meglepő, ha a nyugati világban szobrot állítanak az orosz elnöknek. A szoborról, az állítás hátteréről ez az írás számol be.

Ez is érdekelhet

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk

képcím

Akár 200 ezer forinttal büntethetik, aki nem vesz részt a...

képcím

Akkora a kereslet a hatósági áras tűzifára, hogy több helyen...