Állítja a rendőrség: nem volt gyermekrablás Budakeszin

Startlap - Startlap
A közösségi média felületén terjedt el a napokban, hogy Budakeszin egy óvodából el akartak rabolni egy kisfiút.

„Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről” – írta Facebook-oldalán Győri Ottilia, a város polgármestere még szerdán. A hír számos közösségimédia csoportban is felkapottá vált. Bejegyzésében Győri Ottilia akkor jelezte a rendőrségi nyomozás megindítását, illetve arra is kitért, hogy biztonsági okokból a pénteki Márton-napi lampionos esti, utcai felvonulást és rendezvény lemondták. 

Szintén a posztjában ígéretet tett biztonsági kamerák elhelyezésére  a jövőben az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához.

Aztán csütörtökön délután már a Police.hu oldalán a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményt tett közzé, melyben arról írtak, hogy a budakeszi rendőrök egy édesanya 2023. november 8-ai bejelentése alapján kezdtek adatgyűjtésbe és tanú kutatásba az üggyel kapcsolatban. A bejelentés szerint gyermekét egy ismeretlen férfi két nappal korábban el akarta vinni az óvoda udvaráról.

A rendőrök végült tisztázták a helyzetet: egy férfi valóban érkezett 2023. november 6-án délután egy kisfiúért az óvodába, ám kezdetben rossz csoportban kereste őt. Mivel az odajáró, azonos keresztnevű gyermek nem volt jelen, ezért a férfi elment egy másik csoportig, ahol az általa keresett kisfiút megtalálta, majd a szülők előzetes hozzájárulásával mozgásfejlesztésre vitte.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alapos félreértés miatt arra kért mindenkit, hogy a közösségi médiafelületeket felelősségteljesen használják. Ellenőrizetlen, torz információk továbbítása alaptalanul okozhat pánikot, mivel rendkívül félrevezethetőek lehetnek.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Készülnek a hamisított rendőri jelentések

képcím

Nyolc évvel később kiderült, ki ölte meg a jánoshalmi...

képcím

Rábukkantak a prágai tömeggyilkos levelére, amelyben két...