Kiemelt Hírek 2020. szeptember 07.

Rendőrök felügyelhetik a maszkviselést a boltokban

Startlap Kiemelt Hírek 2020. szeptember 07.
A bolti dolgozók a hatóságokhoz fordultak, mert úgy látják, a járvány fokozott terjedése ellenére a vásárlók nem tartják be az óvintézkedéseket. Esti hírösszefoglaló.

Rendőrök felügyelhetik a maszkviselést a boltokban

A bolti dolgozók a hatóságokhoz fordultak, mert úgy látják, a járvány fokozott terjedése ellenére a vásárlók nem tartják be az óvintézkedéseket. Részletek itt.

A világon elsőként magyarok kaphatják meg a koronavírus okozta citokin vihar elleni terápiát

Egy Amerikában élő magyar biológus immunológus, Baranyi Lajosfejlesztette ki azt a terápiát, amellyel nagy eséllyel megakadályozható a koronavírus által kiváltott túlzott immunreakció, az úgynevezett citokin vihar, valamint az ennek nyomán fellépő súlyos szervkárosodások. Az infúziós kezelésről és arról, milyen módon juthatnak hozzá a terápiához elsőként a magyar betegek, erre a linkre kattintva olvashatsz.

Hadházy Ákos megdöbbentő videót posztolt a nemzeti konzultációról

A független képviselő állítása szerint a felvételen az látható, hogyan csalhat a kormány a kérdőívek kitöltésével. Íme a videó.

Cate Blanchett, Helen Mirren és Cuba Gooding Jr. is kiállt az SZFE mellett

Fptó: Jeff Vespa/WireImage

A brit művészvilág több meghatározó neve is támogatásáról biztosítja a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit. Cuba Gooding Jr. például egy fényképpel jelezte, hogy kiáll az intézmény mellett. Fotó és további részletek itt.

Az Állatorvosi Egyetem rektora az SZFE-re mutogatott az évnyitón rossz példaként

Mindeközben Kövér László vigyázó tekintete is ott figyelt az évnyitón, és Sótonyi Péter rektorhoz hasonlóan ő is kihasználta az alkalmat az egyetemeket érintő modellváltás lelkes méltatására. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Ellenjelöltet kaphat a püspöknek készülő Balog Zoltán

“Lázadók” bukkantak fel a református egyházban, akik nem szeretnék, ha a politika még jobban rátelepedne egyházukra, ezért nem támogatják Balog Zoltán egykori miniszter püspökké választását. Már ellenjelöltjük is van, akinek Baloggal ellentétben politikai hátszele és erőforrásai nincsenek, ugyanakkor elismert teológus. Minderről bővebben itt írnak.

Rendőrök szabadították ki a 14 éves lányt Nyíregyházán, akire a tűző napon rázárták a szülei az autót

A lány már nem kapott levegőt a felforrósodott autóban. A házaspár ellen kiskorú veszélyeztetése megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mi történt pontosan, hogyan tudott egy 14 éves lány egy kocsiban rekedni? Innen kiderül.

Koronavírusos lett az ukrán főpap, aki szerint a vírust a melegek terjesztik

Az Ukrán Ortodox Egyház pátriárkája, Filaret kórházba került. Részletek itt.

Idén már 100 milliót kapott a CÖF a lottód árából

MTI/Czeglédi Zsolt

Megjelent a Szerencsejáték Zrt. legújabb támogatási listája, amelynek élén ugyan nem a békemenetet szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF) áll, de ők is az állami vállalat pénzosztásának nagy nyertesei, ugyanis tavaly még közel sem kaptak ennyi pénzt. A listavezető egy alapítvány, kurátorai között olyan nevekkel, mint Vitézy Dávid, vagy az állami Hungexpo Zrt. vezére, amely már máshonnan is részesült komoly anyagi segítségben. Rajtuk kívül pedig a kedvezményezettek között felbukkan Szijjártó Sarolta és az Edda is. Pontos összegeket és névsort ide kattintva találsz.

A nyílt utcán egy furgonba tuszkolták maszkos férfiak a fehérorosz ellenzéki vezetőt

Marija Kolesznyikovát, aki az egyetlen a három, Lukasenkával a választáson szembeszálló három nőből, aki még hazájában maradt, hétfőn rabolták el. Az esetről szemtanúk nyilatkoztak. Bővebben.

Keresés az oldalon