Képeken a hét jelentősebb hírei

Startlap - Startlap
Halálra késeltek egy rendőrt Újbudán, leáll az Erasmus+ az alapítványi egyetemeknél; botrányosan végződött a debreceni akkumulátorgyár lakossági fóruma; Karácsony Gergely Kijevbe látogatott; Magyarország visszalép a kézilabda-Eb rendezésétől. Képes hírösszefoglaló a hét fontosabb eseményeiről.

Január második hetének minden bizonnyal legszomorúbb híre volt, hogy egy őrjöngő férfi csütörtök éjszaka halálra késelte az alig 30 éves Baumann Péter főtörzsőrmestert Újbudán.

Nem volt mentes a hét oktatási problémátoktól sem: magyar alapítványi egyetemeknél átmenetileg leáll az Erasmus+, mivel az EU nem támogatja, hogy politikusok üljenek a kuratóriumokban.

Botrányos bekiabálások tarkították azt a debreceni lakossági fórumot, melyet a kínai CATL cég épülő akkumulátorgyárával kapcsolatban tartottak.

Karácsony Gergely több kelet-európai főváros polgármesterével együtt Kijevbe látogatott, ahová Vitalij Klicsko, az ukrán főváros első embere hívta meg. 

Baumann Péterre, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrre emlékező gyászolók

A héten vált hivatalossá, hogy Magyarország visszalép a kézilabda-Eb rendezésétől, sőt az is, hogy Kocsis Máté nem indul újra a kézilabda-szövetség elnökségéért. 

Magyarország nem fogja támogatni, hogy európai szervezetekbe felvegyék  Koszovót – minderről Szijjártó Péter beszélt. 

Megjelent Harry herceg önéletrajza, mely hamarosan idehaza is kapható lesz, Tartalékos címmel. A könyv rekordeladással rajtolt. 

Január 12-én meghalt Lisa Marie Presley, Elvis és Priscilla Presley egyetlen közös gyermeke. A hírek szerint szívmegállással szállították kórházba.

A Fekete Vonat hiába adott egy fergetes visszatérő koncertet, minden további fellépésüket lemondták a tagok. A héten az is kiderült, mi volt mindennek a hátterében.

Ez is érdekelhet

képcím

Nyílt levelet írt Orbánnak Karácsony

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?