Rekord részvétel az EP-választáson: íme a legfrissebb adatok

Startlap - Startlap
Volt, aki egy mező közepén, egy ló társaságában döntött az unió sorsáról, többen rosszul lettek a szavazás idején, egy szavazóköri biztost inge miatt küldtek haza, a Momentum szerint egy fideszes összegyűrt egy vitáról szóló jegyzőkönyvet. De az EP-választáson kívül egy csomó más érdekes történésről olvashatsz hírösszefoglalónkban.

Az EP-választástól még a napi divat is felértékelődött, de azért a ruhákon kívül a számokat is mutatjuk

Berettyóújfalun nem volt mindegy, ki mit húzott magára az EP-választás napján: egy szavazóköri biztos piros inge miatt küldtek haza. Hogy pontosan mi állt a döntés hátterében, valamint az egykori iskolaigazgató hogyan orvosolta a divatkatasztrófát, arról ebben a cikkben tájékozódhatsz. De nem csak Berettyóújfalun tette ma a ruha az embert: ha ide kattintasz, megnézheted Kakasd és Buják népviseletbe bújt szavazóit, meg azokat is, akik négylábúak kíséretében döntöttek az unió sorsáról, sőt, volt, aki lova társaságában, egy mező közepén adta le a voksát.

Sajnos kevésbé vidám hírek is érkeztek az EP-választás kapcsán: a Nemzeti Választási Iroda beszámolója szerint Tápiószőlősön, valamint Salgótarjánban is orvost kellett hívni a szavazóhelyiséghez. A két rosszullétről itt olvashatsz bővebben. A Mi Hazánk Mozgalom panaszt nyújtott be több választási bizottsághoz – közölte Novák Előd vasárnapi sajtótájékoztatóján. Ha érdekel, mit kifogásolt a párt, ezt a cikket olvasd el. A Momentum délutáni közleményében arról tájékoztatott: egy fideszes szavazatszámláló a szavazás végeztével összegyűrt egy vitás esetről felvett jegyzőkönyvet. Az ügyről további információkat itt találsz. És végül pedig ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe, ahol megismerheted a legfrissebb magyar részvételi adatokat, illetve ezt, ahonnan több tagállam rekordmagas részvételéről olvashatsz

Így alakíthatja át Orbán Viktor 40 év után az európai politikát

Május 26-án az Európai Parlament (EP) két nagy pártja elveszítheti a többségét, ami nemcsak a liberálisoknak kedvezne, hanem Orbán Viktor személyének súlyát is erősítheti. A 24.hu EP-választásról szóló minisorozatának harmadik részben – melyet itt nézhetsz megelmagyarázzák az EP erőviszonyait.

Videón, ahogy Szandra, az elefánt a 6-os főúton ebédel egy jót

Különös jelenésre figyelhettek fel a Barcs és Szigetvár között autózók péntek délután: egy elefánt mászkált a 6-os főúton, és közben nyugisan eszegetett az út menti növényzetből. A következő cikkből kiderül, hogyan került a Szandra névre hallgató tonnás ormányos az útra, és egy videót is találsz a szokatlan csavargóról.

Csernobil gyermeke: Olga, aki alig két héttel a katasztrófa előtt az erőmű szomszédságában született

1986. április 26-án hajnali 1 óra 24 perckor a Pripjaty és Csernobil települések melletti Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben gőzrobbanás következtében kigyulladt a 4-es reaktor, majd sorozatos robbanások után bekövetkezett a nukleáris olvadás.

Az atomerőmű látképe pár héttel a katasztrófa után Fotó Laski DiffusionGetty Images

Olga Zakrevska alig két héttel korábban, április 11-én látta meg a napvilágot Pripjatyban. Neki szerencséje volt, ugyanis szakértő édesapja rögtön tudta, hogy azonnal el kell menekítenie családját. Ha ide kattintasz, megismerheted Olga történetét. 

Megvan, mennyiért árulják Makovecz Imre családjának villáját

A világhírű magyar építész eredetileg családja számára tervezte azt a 220 négyzetméteres budai romantikus villát, amely most a piacra került. Ebben a cikkben külső és belső fotókon nézheted meg az épületet, és az is kiderül, mennyit kérnek a különleges ingatlanért. 

Úgy tűnik, idén nyáron az esernyő lesz az egyik legjobb barátod

Fotó KeystoneGetty Images

Már megszámolni se tudjuk, hányszor kellett az utóbbi hetekben könnyes búcsút venni a napsütéstől, és jobban teszed, ha te is elfogadod, hogy ezen a nyáron rendszeres vendégek az égen az esőfelhők. Legközelebb hétfő délután változik át az eddigi nyárias idő: a következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Keddi vihar: országszerte nagy a kár

képcím

Másodfokú riasztást adtak ki heves zivatarok miatt

képcím

Vihar: a legmagasabb fokozatú riasztást adták ki öt megyére