Reagáltak a celebek Kövér kijelentésére

Elbontják a Nyugati téri aluljárót, Trump megkegyelmezett Európának, elrabolhatták a maglódi vállalkozót. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-05-18 09:46

Fotó: MTI/Kovács Attila

Kövér Lászlóról szólt ez a hét

A 24.hu magyar hírességeket kérdezett arról, hogy Kövér László a héten kijelentéseivel borzolta a kedélyeket. A házelnök azt mondta:

Erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg aközött, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

Hogy mit szólnak a magyar celebritások e mondatokhoz, az ebből a cikkből kiderül.

Gulyás Gergelyt ezután megkérdezték a Kormányinfón Kövér kijelentéseiről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter először elhárította a kérdést, majd végezetül válaszolt – hogy mit, arrólitt olvashatsz.

Ha még több hazai reakcióról olvasnál az ügyben, kattints erre a pénteki összefoglalóra, amiben egyéb fontos híreket is találsz. 

Klímaváltozás vs. migráció

Ezt megelőzően egyébként Kövér László egyéb dolgokról is beszélt.

Többek között arról, hogy a média agymosásának köszönhetik az emberek, hogy fontosabbnak tartják a klímaváltozást a bevándorlásnál, elővették, mit nyilatkozott a témában Áder János. Minderről részletesen itt olvashatsz, ebből a cikkből pedig az derül ki, mit reagált a házelnök szavaira a DK.

Megérkezett a várva várt döntés – Trump egyelőre megkegyelmezett Európának

Amerikai idő szerint péntek éjfélig kellett döntenie Donald Trumpnak arról, kivet-e védővámot az Európából származó autóimportra. Délután a Fehér ház bejelentette, hogy az elnök hat hónappal elhalasztja a döntést. Ha a későbbiekben valóban megvámolná az autókat, akkor az elsősorban Németországnak lenne fájdalmas, de közvetve a magyar gazdaság is megérezné. Hogy mennyire, az ebből a cikkből kiderül.

A sajtó a hét elején egyébként az Orbán-Trump találkozótól volt hangos. 

Donald Trump amerikai elnök (j2) és Orbán Viktor miniszterelnök (b2) megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án. Mellettük John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó (j) és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b).
MTI/Koszticsák Szilárd

A gazdasági és katonai együttműködés, valamint a migráció is téma volt Orbán Viktor és Donald Trump washingtoni megbeszélésén.

Hogy mit nyilatkozott a megbeszélés után Trump, arról itt találsz bővebb információt.

Hogy volt-e értelme a találkozónak,arról olvasd el ezt a publicisztikát. 

Tiborcz sikereiről kérdezték Orbánt, de levegőnek nézte a riportert

A riporter azt szerette volna megtudni a miniszterelnöktől, mit gondol arról, hogy veje már a 32., egyben a legfiatalabb a 100 leggazdagabb magyar között. Orbán azonban nem válaszolt.  Erről videó is van,itt látható. 

Lebontják a Nyugati téri felüljárót

Minden korábbinál erősebb szándékot jelentett be Tarlós István a Nyugati téri felüljáró jó ideje fontolgatott elbontására. A főpolgármester szerdán a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy a kormány és a városvezetés közti koordinációra létrejött Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában megszületett a döntés. Igaz, ezt még közgyűlési és kormányzati döntéssel is meg kell erősíteni, de Tarlós nem tart attól, hogy ne bólintanának rá.

Elrabolhatták az eltűnt maglódi vállalkozót

Eltűnt a Pest megyei Maglódról egy vállalkozó, a luxusautók felújításával foglalkozó PintérGyula. A férfit a hírek szerint a múlt pénteken látták utoljára a műhelyében. A férfi kutyájával együtt tűnt el, ám később a kutyát megtalálták – Szlovákiában. 

Forrás: Police.hu

Eddig eltűnés miatt kereste a rendőrség Pintér Gyulát, ám most megváltoztatták a nyomozás státuszát. A részleteket itt találod. 

Elkezdődött a cannesi- filmfesztivál

Szenegáli menekültek, brazil falusiak angol családapa – többek között ezek a 72. cannes-i filmfesztivál brutálisan realista filmjeinek témái. Részletek itt. 

Mai nap hírei

Jön az európai minimálbér, de egy magyar munkás nem keres majd ugyanannyit, mint egy német

szeretlekmagyarorszag.hu3 órája

Ismét nagyot esik a benzin ára

agroinform.hu6 órája

Kandász Andrea közel 20 kilót fogyott - Eszméletlen alakja van

femcafe.hu7 órája

Máris eladna nyolcezer lélegeztetőgépet a külügyminisztérium

168ora.hu8 órája

Vak volt ezidáig? Harry herceg állítja, Meghan a mély tudatlanságból rángatta ki őt

joy.hu9 órája

Menő okosóra 15 ezer forintért? Miért is ne?

digitalhungary.hu10 órája

Vizet találtak a Hold napsütötte oldalán

szimpatika.hu19 órája

A Barcelona búcsúzó elnöke ledobta az atombombát az európai focira

eurosport.hosszabbitas.hu19 órája