Elhunyt Raquel Welch amerikai színésznő

Startlap - Startlap
Elhunyt Raquel Welch Golden Globe-díjas amerikai filmszínésznő, a hatvanas-hetvenes évek egyik legnagyobb szex-szimbóluma - közölte menedzsere. A tájékoztatás szerint a 82 éves színésznő szerdán rövid betegséget követően halt meg.

Raquel Welch Jo Raquel Tejada néven született 1940-ben Chicagóban. Első nagy sikerét a Fantasztikus utazás című sci-fiben aratta 1966-ban. Ugyanebben az évben forgatták vele az Egymillió évvel ezelőtt című filmet, amely meghozta a nagy áttörést. Később olyan legendás hollywoodi személyiségekkel dolgozott együtt, mint James Stewart, Frank Sinatra, John Huston, illetve Burt Reynolds.

Karrierjének szakmailag legelismertebb szerepe Constance Bonacieux megformálása volt Richard Lester látványos és szellemes kalandfilmjeiben, A három testőr, avagy a királyné gyémántjai és A négy testőr, avagy a Milady bosszúja című alkotásokban, az utóbbiért 1975-ben Golden Globe-díjat kapott.

Raquel Welch 2017-ben, a Hogyan legyél latin szerető című film bemutatóján
Raquel Welch 2017-ben, a Hogyan legyél latin szerető című film bemutatóján

Elhunyt Raquel Welch amerikai színésznő

Raquel Welch 2017-ben, a Hogyan legyél latin szerető című film bemutatóján
Raquel Welch az áttörést jelentő, Egymillió évvel ezelőtt című, 1966-os filmben.
Raquel Welch az első nagy siker, az 1966-os Fantasztikus utazás egyik jelenetében.
Raquel Welch 1970-ben.
Raquel Welch és Frank Sinatra 1970-ben.
A Golden-Globe-díjas Milady bosszúja című filmben Perry Kinggel, 1975-ben.
Koszorúval emlékeznek a Hollywoodi Hírességek sétányán az elhunyt Raquel Welchre 2023.02.15-én.
Fotó megosztása:

1972-ben Magyarországon forgatta Richard Burtonnel a Kékszakáll című filmet, amellyel újabb kísérletet tett arra, hogy meggyőzze a szakmát, komolyabb alakításokra is képes, de lesújtó kritikákat kapott. A Golden Globe-díjra még egyszer, 1988-ban jelölték, egy halálos kórban szenvedő, egykor sikeres pszichológusnő megformálásáért a Right to Die című filmben.

A színésznő négyszer ment férjhez és négyszer vált el, egy fia és egy lánya született, utóbbi maga is a színészi pályát választotta. Welch már sajnálja, hogy a karriert és a sikert részesítette előnyben, s emiatt hosszú ideig megromlott a kapcsolata gyermekeivel.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Elhunyt Ray Stevenson észak-ír színész, a Róma és a Thor című...

képcím

Meghalt Suchman Tamás, az MSZP egyik alapítója

képcím

Tüntetők és rajongók várták Johnny Deppet - elstartolt a 76....