Rajzfilm készül Puskás öcsiről és Papp Laciról is

Startlap - Startlap
A médiatanács 57 millió forintot tol be a magyar animációs filmkészítésbe.

Összesen mintegy 57 millió forinttal hét új animációs sorozatrészt támogat a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Puskás és Papp

A közlemény szerint animációs filmek gyártásának támogatására a múlt évben meghirdetett Macskássy Gyula-pályázat harmadik fordulójában hét alkotónak összesen 56,9 millió forintot ítélt oda a médiatanács. A támogatásból a magyar bajnokokról szóló Cserebogarak folytatásában B. Nagy Ervin a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lacit és az ökölvívást elevenítheti meg digitális rajzanimációs technikával, míg Gellár Csaba a Puskás Öcsi és barátai nyitórészében a gyermekeknek is példaként szolgáló világhírű magyar futballista életének első, rongylabdás éveit idézheti meg. 

Arthur király és Döbrögi

Új epizódot készíthet Gyulai Líviusz Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatához, valamint folytatódhat Miklósy Zoltán Szőrmók Ovija és Rófusz Ferenc Hoppi mesék-sorozata is. Tamás Iván a Macskakirálylány című új minisorozat első részét készítheti el, Gelley Bálint Farkas pedig az Átjáró Másvárosba-sorozathoz rendezhet új epizódot Döbrögi címmel – tudatták.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar animációs film is szerepel az Oscar-jelöltek listáján

képcím

Újra igényelhető lesz és emelik is bölcsődei elhelyezést...

képcím

Itt van a legjobb balatoni strandok listája