Kiemelt Hírek 2018. július 15.

Rajt-cél győzelemmel nyert Michelisz Norbert a Slovakia Ringen

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 15.
'Karrierem szempontjából talán ez az egyik legfontosabb győzelem.'

Michelisz Norbert győzött a túraautó-világkupa szlovákiai versenyhétvégéjének főfutamán vasárnap.

A Hyundai csapat magyar pilótája az idei szezonban harmadszor foglalta el a pole pozíciót, amelyet az első két alkalommal (mindkétszer a Hungaroringen) nem tudott győzelemre váltani. A tavaly vb-ezüstérmes Michelisz a Slovakia Ringen azonban magabiztos rajt-cél diadalt aratott, és a főfutam megnyerésével 30 pontot gyűjtött a korábban megszerzett időmérős öt és második futamos hat pontja mellé. Az összesen szerzett 41 pontjával a szezonbeli második legerősebb hétvégéjét zárta, ennél többet csak a Hungaroringen ért el (53).

Ezzel Michelisz 176 pontnál tart, és visszaugrott a harmadik helyre összetettben, a lemaradása 26 pont az éllovas olasz Gabriele Tarquini mögött.

„Magamat is nagyon boldoggá tettem a szurkolók mellett, a karrierem szempontjából talán az egyik legfontosabb győzelem, mert nem igazán ment eddig a szezonban. A futam végére kicsit kezdett túlmelegedni a hűtővíz, de sikerült menedzselnem a leintésig. Nagyszerű hír, hogy feljöttem az összetett harmadik helyére, de még két lépés innen a célom, hogy első legyek”

– mondta Michelisz a futam után az Eurosport kamerái előtt.

 

Keresés az oldalon