Rácsapott egy nő fenekére a buszon, 3 hónap börtönre ítélték a francia férfit

Startlap - Startlap
Franciaországban megszigorították a szabályokat, hogy visszaszorítsák a szexuális zaklatást.

Három hónapos börtönbüntetésre ítélik a férfit, aki egy francia buszon rácsapott egy idegen nő fenekére – írja a mirror.co.uk. Ezzel a harmincas éveiben járó férfi az első, akit az új törvények alapján szexuális zaklatás miatt elítéltek.

A férfi Párizstól nem messze felszállt egy buszra, majd egy 21 éves lány fenekére csapot, akit később még sértegetett is, és a melleit becsmérelte. A lány szerencséjére a sofőr a védelmére kelt, elkezdett vitatkozni a férfival, majd értesítette a rendőrséget, és amíg ki nem értek a rendőrök, zárva tartotta az ajtókat.

A férfi a három hónap börtönbüntetés mellett 672 fontos (242 ezer forintos) pénzbírságot is kapott.

Marlene Schiappa, a nemi egyenlőségért felelős miniszter külön gratulált a buszsofőrnek a tettéért.

Július végén futott végig az interneten egy biztonsági kamerás videó, amelyből jól látszik, milyen hirtelen válhat erőszakká az utcai szexuális zaklatás. Egy francia építészhallgató tette közzé azt a biztonsági kamerás felvételt, amely egy párizsi kávézó teraszán rögzítette, ahogy a zaklatója megüti.

 

 

 

 

 

 

 

A francia törvényhozók ezután igen gyorsan léptek, és megszavazták azt a törvényt, amelynek értelmében bűncselekmény lesz az utcai füttyögés és a szexista beszólások. Az utcai zaklatást a helyszínen akár 750 eurós pénzbüntetéssel is büntethetik. A fizikai zaklatás pedig még ennél is többe kerülhet.

Ez is érdekelhet

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...

képcím

Szijjártó Péter egy fotóval megcáfolta saját magát

képcím

Megérkezett a 2022-es adócsomag