Kiemelt Hírek 2018. augusztus 12.

Rablás miatt megszűnik a parádfürdői mini állatkert

Startlap Kiemelt Hírek 2018. augusztus 12.
Sokan szerettek odajárni, a vendégek megoldást keresnek, az üzemeltetők feladták a harcot.

Különleges állatokat tartottak a parádfürdői mini állatkertben. Rengetegen jártak oda, hogy megcsodálják az aranyfácánokat, a fácánokat, a foglyokat, a mandarin récéket, a nyulakat, csakhogy az utóbbi időben megszaporodtak a lopások. A mini állatkert Facebook-oldalán számolt be az újabb szomorú esetről, valamint bejelentették, hogy 12 év után bezárják a létesítmény kapuit – írja a 24.hu.

„A mini állatkert felszámolás alatt áll – olvasható a bejegyzésben. – Az a tolvajok miatt van, akik visszajárva többször, több helyen szétvágták a drótot, kerítést, és ellopták az állatokat. Szinte semmi sem maradt, csak az öreg gyöngytyúk és a japán csirkék.”

A bosszúságuknak sokan hangot adtak, és persze akadtak olyanok is, akik próbáltak megoldást találni arra, hogy életben maradjon a családi vállalkozás. Volt, aki azt javasolta, hogy kamerákat szereljenek fel, ám az üzemeltetők szerint áram és pénz sincs. Ezt követően mindenféle támogatásról kezdtek beszélni az emberek, ám az üzemeltetők újfent a problémákra összpontosítottak: „Új kerítés (hisz’ ezt szétvágták több helyen), új állatok, kiépített kamerarendszer. Ez rengeteg pénz. Ehhez már alapítványt kell létrehozni, könyvelő, elszámolás, satöbbi…”

Vagyis nagyon úgy fest, hogy a 2006-os nyitást követően most végleg bezárja kapuit a parádfürdői állatkert.

https://www.facebook.com/zooparadfurdo/

Keresés az oldalon