Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán Viktor bejelentése

Startlap - Startlap
A prémium a novemberi nyugdíjjal együtt érkezik majd. Esti hírösszefoglaló.

Kiszámolták, hány forintot jelenthet a nyugdíjasoknak Orbán Viktor bejelentése

A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjúján jelentette be, hogy 4 százalékos GDP-növekedés alapján várható a nyugdíjprémium novemberben. Egy nyugdíjszakértő segítségével megnézték, milyen összegre számíthatnak az idősek pontosan. Bővebben.

Oroszország “hivatalosan” is elcsatolta a négy ukrán területet

Contributor/Getty Images

Vlagyimir Putyin ünnepélyes beszédét követően a szakadár “Donyecki Népköztársaság”, “Luhanszki Népköztársaság”, Herszon és Zaporizzsja vezetői aláírták a csatlakozási szerződést. Míg az ENSZ szerint ez összeegyeztethetetlen a nemzetközi joggal, Putyin arról beszélt, hogy az Oroszországot gyarmatosítani és kultúráját eltörölni akaró Nyugat ellen vívnak hibrid háborút, és felszólította az ukrán hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben “az emberek akaratát”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Bezárnak 35 budapesti postát

A Magyar Posta az európai energiaválság miatt határozott a bezárásokról, a döntés alig néhány nap múlva életbe lép. A közleményből ugyanakkor az is kiderült, hogy számos ponton fejlesztettek a szolgáltatásokon, amelyek “a változások után is magas színvonalon maradnak elérhetőek a budapesti ügyfelek számára”. További információkért katt ide.

Több tanárt kirúgtak a Kölcsey Gimnáziumból, mert részt vettek a sztrájkban

Azt mondtam nekik, én nyugodt szívvel nézek a tükörbe, remélem, önök is

– fogalmazott Palya Tamás az elbocsátásáról, aki egyike azoknak a tanároknak, akik megkapták a levelet a rendkívüli felmondásukról a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumtól. Az érintettek egy része bírósághoz fordul, és van, aki pultosnak, más pedig futárnak állna a katedra után. A tankerület a polgári engedetlenségi mozgalomban való részvétellel indokolja a felmondásokat, a Klebeslberg Központ szerint jogszerűtlen sztrájkról volt szó. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Németh Balázs plusz 8 millió forintot kapott, miután az atlétika vb-re cserélte a közmédiát

“Négyhavi távolléti díjban” részesült az állami médiát “közös megegyezéssel” elhagyó korábbi bemondó, aki távozásakor a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. élére került, minden bizonnyal nem kis összegű fizetéssel. Bővebben.

A britek és a magyarok is új érméket kapnak, Király kis Miklós és III. Károly király arcképével

“Az égig érő fa” néven a magyar népmeséket megidéző emlékérme-sorozatot indított a Magyar Nemzeti Bank még 2021-ben, ennek érkezett meg most a második tágja. A különleges érmék tervezője Vékony Fanni iparművész. Fotó és további részletek itt.

Mindeközben a BBC-n és a brit királyi család hivatalos Instagram-oldalán leleplezték az új pénzérméket, amelyek Károly trónra kerülése okán kerülnek majd forgalomba. További jó hír, hogy II. Erzsébet érméi is forgalomban maradnak

Szolidaritási hozzájárulásról döntött az EU az energiaválság miatt

Rendkívüli ülés keretében döntöttek az uniós energiaügyi miniszterek fontos áram- és gázpiaci beavatkozásokról, amelyek négy területet érintenek. Az ülésen résztvevő Szijjártó Péter élő videóval jelentkezett. Bővebben.

Visszatér az M4 Sportra Bognár György, akinek nem tűnt fel, hogy egy játékost újra kellett éleszteni

Bognár a tavalyi Dánia–Finnország meccs óta nem szakértett a csatornán, ez volt az a mérkőzés, ahol az első félidő végén a pályán összeesett Christian Eriksen. Bognár György pedig nem volt képes megérteni, hogy miért a középpályás újraélesztésével foglalkozik az UEFA, és miért nem folytatják a játékot. Bővebben.

Fehér port tartalmazó borítékot találtak az Európai Bizottság épületében

A borítékra a brüsszeli Berlaymont 13. emeletén bukkantak rá, ott, ahol Ursula von der Leyen irodája is található, és a gyanús anyaggal egy ember is érintkezett. Részletek.

(Címlapkép: Ákos Stiller/Bloomberg via Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben