Porviharokkal sújthat le Magyarországra a hétvégi hidegfront

Startlap - Startlap
A nagy területen viharossá fokozódó, akár 100 km/órás szél és a szárazság együtt nem egy barátságos kombináció. Esti hírösszefoglaló.

Porviharokkal sújthat le Magyarországra a hétvégi hidegfront

A jelentős csapadékhiány és az erős, nagy területen viharossá fokozódó, akár 100 km/órás szélmiatt porviharok kialakulására kell számítani a hétvégén. Erről, illetve a következő napok időjárásáról itt olvashatsz tovább.

A Semmelweis Egyetem rektora eddig nem publikált adatokat mutatott a járványhelyzetről, ami szerinte mérsékelt, de három veszélyzóna van

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy nem nyilvános YouTube-videóban, külföldi diákoknak tartott videokonferencia során mérsékeltnek írta le a hazai járványhelyzetet. Merkely szemléletes ábrákon vázolta a koronavírussal kapcsolatos magyar adatokat – olyanokat is, amiket eddig még nem tártak nyilvánosság elé. A rektor kitért annak a mintegy 27 ezer PCR-tesztnek, valamint további 14 ezer antitest-tesztnek az eredményeire, amelyeket márciusban, illetve áprilisban végzett négy egyetemünk és egy magánlabor. Részletek itt.

Több mint 800 embert küld el a hatvani Bosch-gyár

A megrendelések visszaesése miatt napokon belül 700, majd később újabb 130 munkavállalót küld el a Bosch autóelektronikai termékeket gyártó Heves megyei üzeméből. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Maruzsa Zoltán: A diákok érettségizni akarnak

Fotó: MTI/kormany.hu

A köznevelési államtitkár pénteki Facebook-videójában tájékoztatott az érettségi vizsgák időpontjáról. Ha érdekel, mit mondott Maruzsa Zoltán, akkor kattints ide.

A Budavári Önkormányzat 18 fertőzöttet talált a munkatársai között

Antitest-alapú koronavírustesztet végeztek a Budavári Önkormányzat az összes dolgozóján. A pozitív mintát adók között vannak olyanok is, akik kapcsolatba kerülhettek kerületi lakókkal. Az önkormányzat további vizsgálatokat tervez. Részletek itt.

A benzinkutakon megkezdték a MOL saját fertőtlenítőszereinek árusítását

A MOL saját gyártású, Hygi elnevezésű kéz- és felületfertőtlenítő szerei a hétvégétől országosan, bárki számára elérhetőek lesznek. Ha kíváncsi vagy a termékek árára és az egyéb részletekre, akkor itt folytasd az olvasást.

Ismét lezárások jönnek a fővárosban a hétvégén

A Főpolgármesteri Hivatal közleményben jelezte, hogy újfent elrendelték két budapesti terület lezárását a hétvégére. Hová nem lehet majd belépni, és pontosan mely órákban? Innen kiderül.

A maszk nélküli vásárlókat hétfőtől sem büntetik, a szakértő szerint az önkormányzatoknak nincs is joga hozzá

Karácsony Gergely ezen a héten jelentette be, hogy április 27-étől a BBK járművein túl a budapesti piacokon és kereskedelmi egységekben is kötelezővé teszik a maszkviselést. A Fővárosi Közlönyben leszögezik: a szabályszegőknek csupán figyelmeztetés jár. Az operatív törzs újságírói kérdésre megnevezte, kinek a feladata egy ilyen rendelkezés betartatása. A megkérdezett szakértő szerint ugyanakkor a főpolgármesternek jogilag nincs felhatalmazása arra, hogy az üzletek saját területén előírja a vevők ellenőrzésétA kereskedők számára nem világos, mi a teendő, ha valaki maszk nélkül tartózkodik bent. Az egyetlen dolog, amit pontosan tudunk, hogy a BKK járművein hogyan fogják ellenőrizni a szabályok betartását. Részletek itt.

A Pesti úti idősotthon újabb lakói haltak meg koronavírusban

Tovább emelkedett az elhunytak száma a Pesti úti idősotthonban. Az eddig igazolt fertőzöttek 13%-a ebből az otthonból került ki. Részletek itt.

Vajon a kulcscsomót és a pénzt is fertőtleníteni kellene?

Fotó: Getty Images

A koronavírus okán fokozott figyelmet kap manapság a fertőtlenítés kérdése. Gyakran látni azonban, hogy nem megfelelően végzik ezt a műveletet. Az egyik fontos higiéniai kérdés a kulcsokat és a pénzt érinti: vajon ezek a tárgyak is képesek a fertőzést továbbítani? Érdemes őket rendszeresen fertőtleníteni? Erre a linkre kattintva elolvashatod Dr. Stephen Berger, a Global Infectious Diseases and Epidemiology Network nevű szervezet társalapítója válaszát a kérdésre.

Ez is érdekelhet

képcím

Nagy a baj Százhalombattán: már a jövő héten bejelenthetik a...

képcím

Kőolajat talált a Mol Vecsés határában

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat