Portfolio: Úgy átírta a kormány a gazdasági mentőcsomagot, hogy alig lehet ráismerni

Startlap - Startlap
Az immár öt részből álló csomag fő eleme teljesen átváltozott, és nagyrészt alibinek tűnik. Reggeli hírösszefoglaló.

Úgy átírta a kormány a gazdasági mentőcsomagot, hogy alig lehet ráismerni

Az elmúlt hetekben ismertetett változtatásoknak köszönhetően alapjaiban alakult át a kormány gazdaságvédelmi akcióterve, amelyet a koronavírus okozta károk enyhítésére jelentettek be. A módosítások által a program sokkal érthetőbb lett, de az igazán látványos különbség az, hogy még inkább szeretne nagyobbnak tűnni, mint amekkora: az immár öt részből álló csomag fő darabja teljesen átváltozott, és nagyrészt alibinek tűnik – írja a Portfolio. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Publicus Intézet: a magyarok szerint a kormány a politikai érdekei alapján befolyásolja a koronavírusos statisztikákat

A Publicus Intézet megkérdezte a magyar lakosságot, mit gondolnak a járvány okozta veszélyekről, valamint a kormány védelmi intézkedéseiről. A felmérés elég izgalmas eredményekkel zárult, amelyeket erre a linkre kattintva ismerhetsz meg.

George Floyd: New Yorkban kijárási tilalmat rendeltek el, Trump a hadsereg bevetését ígérte a tüntetők ellen

Az Egyesült Államokban már több mint 75 városban zajlanak a George Floyd meggyilkolása miatt elindult tüntetések és zavargások. Floyd kegyetlen, rasszista rendőri túlkapás áldozata lett. Donald Trump hétfőn a Fehér Ház Rózsakertjében mondott rövid nyilatkozatában jelezte: mindent megtesz annak érdekében, hogy visszaállítsa a rendetRészletek itt.

Mindeközben Bill de Blasio polgármester és Andrew Cuomo, az állam kormányzója New Yorkban éjszakai kijárási tilaltmat rendeltek el, miután a helyzet itt is eldurvult. Az egyik rendőrszervezet élesen bírálta Bill de Blasiot, akinek egyébként a lánya is részt vett az erőszakos tüntetéseken. Cuomo ugyanakkor a rendőri intézkedéseket nevevezte zavarba ejtőnek. Részletek itt.

Egy független szakértő által végzett boncolás megállapította, mi okozta George Floyd halálát. Az eredmény ellentmond a hivatalos halottkémi vizsgálatnak. Részletek itt.

Megszólalt az orvos, aki felismerte az első magyarországi koronavírus-esetet

Dr. Palkó Judit felidézte, hogyan fogott gyanút, annak ellenére, hogy az első hazai beteg tünetei nem szerepeltek a gyanús esetek kritériumaként. A háziorvos arról is beszélt: a vírus “még okozhat meglepetéseket”. A folytatásért kattints ide.

WHO: Nincs bizonyíték arra, hogy legyengült a koronavírus

Fotó: Victor J. Blue/Getty Images

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy közismert, neves olasz orvos felelőtlenül derűlátó megnyilatkozására reagált. Részletek itt.

2030-ra már 8-10 katonaiskola kezdi meg működését Magyarországon

A tervekről a Honvédelmi Minisztérium nyilatkozott. Két új katonai középiskola megépítésének már elindultak az előkészületei. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Kemény vasárnap: betört a demecseri boltba, de otthagyta a rendőröknek az iratait

Vasárnap hajnalban egy férfi tört be egy demecseri boltba, a rablás azonban nem sikerült túl jól, mivel B.R. egy apróságról megfeledkezett. A nem mindennapi bűnügy teljes történetét ebből a cikkből ismerheted meg.

Hunvald György idején elindult ingatlanmutyit fejezett be Erzsébetvárosban a Fidesz, Czeglédyék feljelentést tettek 

A BRFK gazdasági bűnözés elleni főosztályán hűtlen kezelés gyanújával folytatnak nyomozást egy VII. kerületi ingatlanegyüttes eladása miatt. Az ügyben az új, ellenzéki vezetésű hivatal által megbízott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája tett feljelentést, akinek önkormányzati szerződése az ellenzékben is politikai vitákat generált. A történet középpontjában egy Kazinczy utcai ingatlan áll, amely a Táncművészeti Egyetemhez tartozott, és amelyet 1970-es építése óta körbenőtt a bulinegyed, és nagyon értékessé vált. Ezt sikerült 2018-ban az önkormányzatnak kiugróan áron alul eladnia. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Most már tényleg mindjárt itt van a nyári meleg

Fotó: George Marks/Retrofile/Getty Images

Az időjárásunkban hosszabb ideje meghatározó hideg légörvény hatása fokozatosan megszűnik térségünkben, a hét második felében már nyárias hőmérsékletre számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Újabb fejlemény Gálvölgyi János állapotában - a hét fontosabb...

képcím

Bűnös Donald Trump a szexuális zaklatás vádjában

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...