Polt Péter megszólalt a félholtra vert nő ügyében

Az MSZP erős kritikával fogadta a legfőbb ügyész szavait. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-02-11 18:12

Fotó: RTL Klub

Polt Péter elmagyarázta, miért nem rendeltek el nyomkövetővel ellenőrzött távoltartást a félholtra vert Orosz Bernadett ügyében

Polt Péter legfőbb ügyésznél az MSZP frakcióvezető-helyettese érdeklődött Orosz Bernadett esetével kapcsolatban: Gurmai Zita arról kérdezett, mi indokolja az előzetes letartóztatás, valamint a bűnügyi felügyelet és nyomkövető eszköz mellőzését a nők elleni erőszakos bűncselekmények során. Polt válaszát és az MSZP reakcióját ebben a cikkben ismertetik.

Az amerikaiak buktatták le a gyermekpornográfiával vádolt magyar nagykövetet

Az Index értesülései az amerikai szervek már teljesen felderítették Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyét, amikor a magyar titkosszolgálatot értesítették. A nyomozás menetén túl arra is fény derült, hogy miért tartották titokban az esetet. Ha érdekelnek a részletek, akkor ezt a cikket jánljuk a figyelmedbe.

Bezár az ABB ózdi gyára, ezer ember lesz munkanélküli

Janiczak Dávid polgármester szeirint az ABB-hez 2018-ban, a GE Industrial Solutions felvásárlásának részeként került gyár bezárása közvetetten az egész város sorsát érinti. Az üzem bezárásáról, illetve a leépítésekről ebben a cikkben írnak.

Egyetlen vacsorára 13 milliót költött a Fidesz

A parlament nyilvános szerződéslistája alapján megnézték, mennyit költött a karácsony előtti rendezvényeire a kormánypárt. Részletek itt.

Egy igazi ritkaságnak számító, évszázados ligeterdőt tarolt le a Tisza mentén a vízügy, a WWF szerint engedély nélkül történt a pusztítás

Close up on tree cut showing growth rings. (Photo by plus49/Construction Photography/Avalon/Getty Images)

A Magyarországon és az egész Tisza vízgyűjtőn ritkaságnak számító idős, ártéri erdő helyén most Mordorra emlékeztető pusztaság fogadja az ide érkezőt”- írja WWF Magyarország

– írja a WWF Magyarország. Szerintük az Országos Vízügyi Főigazgatóságnak nem volt engedélye arra, hogy kitermelje a védett területen álló hatalmas fákat. A fakivágásról itt találsz részletes, fényképes beszámolót.

Egy Rhode Island-i katolikus pap szerint az abortusz rosszabb, mint a pedofília

A 72 éves Richard Bucci tiszteletes egy helyi rádiónak adott interjúban fejtette ki nagy felháborodást keltő véleményét az abortusztról. Bucci abortuszellenes lépései nem először váltanak ki nemtetszést. Részletek itt.

Videón, ahogy a Ciara módszeresen lebont egy tetőt Budapest közepén

Tovább tombol a főként az erős széltől feltűnő, Ciara névre keresztelt vihar. Az időjárási jelenség pusztításának újabb ékes példáját vették videóra: ezúttal azt, miként kezdett tetőbontásba a szél a budapesti belvárosban. Íme a felvétel.

Egy brit üzletembernek sikerülhetett három országba eljuttatnia a koronavírust

Az angol projektmenedzser vélhetően Szingapúrban kapta el a fertőzést, amelyet aztán 14 embernek adhatott tovább.

Hamarosan a trappista sajtok jó része eltűnik a polcokról

Fotó: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor

Egy szabálymódosítás értelmében a gyártóknak nemsokára jóval komolyabb kritériumoknak kell megfelelniük, amennyiben trappistát állítanának elő. A témáról szóló cikkünket ide kattintva találod.

Hazaért a télből az első gólya Magyarországra

A helyiek által Suri névre keresztelt gólya február 11-én landolt vassurányi fészkében. Erre a linkre kattintva számos érdekességet olvashatsz Suriról, és egy friss fotót is találsz a madárról.