Kiemelt Hírek 2021. április 05.

Pintér Sándorra kell figyelnünk szerdán

Startlap Kiemelt Hírek 2021. április 05.
A belügyminiszter határozatából tudhatjuk majd meg, hogy megvan a 2,5 millió beoltott. Ha pedig ezt megállapítja, akkor jöhetnek az új szabályok. Esti hírösszefoglaló.

Pintér Sándorra kell figyelnünk szerdán

Az oltási folyamat az ünnepek alatt sem állt le, ennek köszönhetően várhatóan kedd éjfélig, legkésőbb a szerda délelőtti órákban eléri a beoltottak száma a 2,5 milliót. Hogy ez megtörtént, azt Pintér Sándor belügyminiszternek határozatban kell majd megállapítania. Ezt követően új intézkedések léphetnek életbe, amik érintik a kijárási korlátozást, az üzletek és szolgáltatások nyitva tartását is, itt olvashatsz a részletekről.

Nem lesz napi 500 koronás halott Magyarországon

Korrigáltak az amerikai szakértők, erről szól ez a cikk.

Kétórás várakozási idő az osztrák határon hétfő este

Egészségügyi ellenőrzés miatt torlódik a forgalom Ausztria felé Hegyeshalomnál és Jánossomorjánál húsvéthétfőn. Hogy ez pontosan mit jelent, arról itt olvashatsz.

Harmincan hiába mentek egy VI. kerületi oltópontra

Többeket úgy hívtak be vasárnap kora estére a VI. kerületi Csengery utcai oltópontra, hogy az intézmény már zárva volt. Itt olvashatod, mi történt pontosan.

Kiégés miatt lehetett öngyilkos egy rezidens orvos Temesváron

A 28 éves, intenzív terápiás rezidens orvos a helyi fertőzőkórház Covid-osztályán teljesített szolgálatot. A lesújtó tragédiáról itt írnak.

Oltásra buzdítanak az ellenzéki pártelnökök

Miután a Fidesz online kampányt indított, oltásellenességgel vádolva a baloldali ellenzéket, az ellenzéki pártok vezetői most közös videóüzenetben buzdítanak mindenkit az oltás felvételére. A videót itt nézheted meg.

Itt ellenőrizheted, kiszivárogtak-e a facebookos adataid

Mint kiderült, 533 millió Facebook-használó személyes adatai érhetők el szabadon az interneten. Az információk ugyan többévesek, de ennek ellenére itt érdemes ellenőrizni, hogy a saját profilunk szerepel-e a kiszivárgott adatok között. Nem csak a földi halandók adatai szivárogtak ki egyébként, még Mark Zuckerberg adatai is illetéktelenek kezébe kerültek.

Az LG nem gyárt több okostelefont

A dél-koreai cél felhagy a veszteséges üzletággal.Dátumok, adatok, további részletek itt.

Tojásfadíszítés Dombrádon, szájmaszkos locsolkodás Ménfőcsanakon

Felső-szabolcsi népviseletbe öltözött néptáncos lányok tojásfát díszítenek Dombrádon, a Horváth József Alkotóház parkjában húsvéthétfőn, 2021. április 5-én.
MTI/Balázs Attila

A húsvéti hagyományok idén sem maradhattak el több településen, természetesen a járvány miatt betartva a maszkviselést, kellő távolságot. Locsolkodós fotókat itt nézegethetsz.

Keresés az oldalon