Belföld 2021. április 05.

Kétórás a várakozási idő az osztrák határon hétfő este

Startlap Utazás Belföld 2021. április 05.
Egészségügyi ellenőrzés miatt torlódik a forgalom Ausztria felé Hegyeshalomnál és Jánossomorjánál húsvéthétfőn.

Az osztrák szervek az Ausztria területére belépő gépjárművek utasainál egészségügyi ellenőrzéseket végeznek, emiatt alakult ki torlódás a hegyeshalmi és a jánossomorjai határátkelőnél – közölte a rendőrség hétfőn késő délután.

Kétórás a várakozási idő Hegyeshalomnál és Jánossomorjánál

A police.hu-n azt írták: mintegy kétórás várakozási időre kell számítaniuk azoknak az autósoknak, akik az M1-es autópályán Hegyeshalomnál, illetve Jánossomorjánál kívánnak Ausztriába belépni.    A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy a járművezetők indulás előtt a rendőrség honlapjának Határinfo oldalán tájékozódjanak a választott határátkelőknél várható várakozási időkről.

Fotóillusztráció: Thomas Kronsteiner/Getty Images

A szerb határszakaszon Magyarország felé alakult ki torlódás

Röszkénél a személyautóknak, a teherautóknak három órát kell várakozniuk. Tompánál a személyautó-forgalomban kétórás, a teherautókéban háromórás a várakozás. Ásotthalomnál is egyórás várakozásra kell készülniük a Magyarországra tartó személyautóknak.

A Románia felől érkező teherautóknak Ártándnál már két órát kell várakozniuk – derül ki a rendőrség hétfő késő délutáni adataiból.

(MTI)

Keresés az oldalon