Kiemelt Hírek 2018. június 18.

Pert nyert a mezőtúri anya, aki gyermekével együtt hat éve eltűnt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 18.
A kislány apja érthetetlen módon még mindig nem találkozhatott gyermekével, pedig ő a gyámja.

Az olasz Andrea Tonello már hat éve nem látta kislányát, ugyanis magyar párja, Sallai Klaudia egyszer csak fogta a lányt, és Magyarországra jött, majd kámforrá vált. Az ügyben folyó perben a napokban határozott a bíróság, Andrea azonban még mindig nem találkozhatott gyermekével.

Klaudia és Andrea Olaszországban éltek boldogan, egészen 2012 novemberéig, amikor az asszony a közös kislányukkal, Chantallal együtt eltűnt. A férfi hiába kereste őket, pedig a két ország hatóságai őt jelölték meg a gyermek gyámjaként. Az ügyön több magánnyomozó is dolgozott, a rendőrség pedig kétszer félmillió forint nyomravezetői dí­jat tűzött ki az asszonyra és a kislányra.

A napokban azonban törölték az anyára kitűzött díjat, mivel a nőt felmentették a Mezőtúri Járásbíróságon kiskorú elhelyezésének megváltoztatása vád alól – számolt be a Bors. Életjelet továbbra sem ad magáról, Andrea pedig érthetetlen módon még mindig nem találkozhatott kislányával.

Hogyan lehet megtenni ma Magyarországon, hogy valaki hat évre eltüntet egy gyereket? A büntetőbíróság azzal indokolta a döntést: az anya nem tudja, hogy oda kéne adnia a kislányt. Évek óta se híre, se hamva, de közben a semmiből meghatalmazott egy ügyvédet, hogy képviselje a bíróságon. Az ügyvédtől meg sem kérdezték, hol van az asszony

– fogalmazott az édesapa ügyvédje, Győrbíró Dorottya.

A férfinek azóta egy másik gyermeke is született, és új családja van, de sosem fogja feladni a reményt, hogy újra láthassa Chantalt. Rendszeresen ellátogat volt párja mezőtúri otthonába, hátha egyszer ott találja őket, és ajándékokat hagy a kerítésen kislányának. Mint mondja, Klaudia nemcsak rajta állt bosszút, hanem a minden rokonán, aki szereti Chantalt.

Keresés az oldalon