Bíróság kötelezi az MVM-et arra, hogy árulják el, kik közvetítettek Orbán és Putyin között

Startlap - Startlap
A DK másodfokon is megnyerte a pert a gázalkuról.

Másodfokon is adatigénylési pert nyert a Demokratikus Koalíció az állami gázkereskedő ellen. Így végre megismerhetjük azokat a Fidesz-közeli nagyvállalatokat és milliárdosokat, akik éveken át a világpiaci ár többszörösért adták el az oroszoktól vásárolt gázt a magyar embereknek – jelentette be az MTI-n olvasható közleményében a DK.

A Fővárosi Ítélőtábla ítélete arra kötelezte az MVM gázkereskedőjét, hogy nevezze meg azokat a cégeket és kapcsolattartó személyeket, akik 2021 óta, az Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök által kötött gázalku keretében orosz gázt adtak el a magyar államnak. Amint ezeket az adatokat megkaptuk, azonnal nyilvánosságra hozzuk.

A Demokratikus Koalíció szerint már bírósági ítélet kötelezi arra az Orbán-kormányt, hogy elárulja, kiknek a kedvéért emelték hétszeresére a gáz árát.

Orbán és Putyin piszkos gázalkujával kizárólag a fideszes milliárdosok és nagyvállalatok jártak jól, a magyarok viszont belerokkantak a gázáremelésbe – közölte a DK.

Hozzátették, ezért kell minél hamarabb megszabadulnunk az Orbán-kormánytól, és ezért hozták létre a DK-MSZP-Párbeszéd közös listáját, amely már 26%-on áll a Závecz Researchnél. Ha Orbán június 9-én az EP-választáson elveszíti a többséget, akkor már másnap előrehozott választást fogunk követelni – írták.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Dalra fakadó Magyar, kékben vonuló Dobrev, bokorba dőlt...

képcím

Magyar Péter Dobrev Klárának: Tömegesen lépnek ki a DK-ból,...

képcím

Magyar Péter: A Tisza Párt nélkül senki sem fog tudni többséget...