Palkovics László elmagyarázta, miért május 3-ára várja a kormány a járvány csúcsát

Startlap - Startlap
A járvány lokális csúcsáról van szó. Az innovációs miniszter azt is elmondta, hogy számokban kifejezve mit jelent, amikor a kormányfő a "legrosszabb helyzetről" beszél. Reggeli hírösszefoglaló.

Palkovics László elmagyarázta, miért május 3-ára várja a kormány a járvány csúcsát

Orbán Viktor kórházlátogatási körútja ajkai állomásán vasárnap dobta be egy elejtett félmondatban, hogy a járvány tetőzése május 3-án várható. Palkovics László később este a Hír Tv-ben elmondta: egy lokális csúcsról van szó, és kifejtette, mire alapozta a kormányfő ezt a dátumot. Palkovics azt is elmagyarázta, mit jelent az számokban kifejezve, amikor a miniszterelnök a “legrosszabb helyzetről” beszélRészletek itt.

A GKI szerint újabb 100 ezer ember veszítheti el a munkáját, Palkovics László megerősítette, hogy változtatnak a rendkívüli gazdaságvédelmi csomagon

A GKI Gazdaságkutató Zrt. április eleji felmérése alapján arra figyelmeztet: az eddigi 50-60 ezres elbocsátási hullámot követően újabb 90-100 ezer ember veszítheti el az állását. Ez azt jelenti, hogy a munkanélküliség mértéke pár hónap alatt megháromszorozódhat. A kutatás eredményeit ebben a cikkben mutatják be részletesen.

Szijjártó Péter korábban levélben jelezte a hazai multinacionális cégek felé, hogy a gazdaságvédelmi csomaggal megmentik majd a munkahelyeket. Úgy tűnik, a terv nem hozta a hozzá fűzött reményeket, és több multi megkezdte a leépítéseketPalkovics László innovációs miniszter a HírTv-ben számolt be arról, hogy változtatnak a mentőcsomagon. Részletek itt.

Kásler Miklós mégis visszaengedi a 65 év feletti orvosokat a betegellátásba

Kásler Miklós  egy hónappal ezelőtt rendeletben tiltotta meg, hogy a 65 év feletti dolgozók olyan tevékenységet végezzenek, amely során közvetlenül találkozhatnak a pácinesekkel. A miniszter a napokban korrigálta korábbi utasítását. Milyen változást eszközölt Kásler, és mi lehet ennek az oka? Innen kiderül.

Kétezerhez közelít a koronavírus-fertőzöttek, és kétszázhoz a halottak száma Magyarországon

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és több beteg meghalt a fertőzésben. A friss, hivatalos magyar koronavírus-statisztikákat itt ismertetik.

Elmondta az Emmi az orvosi kamarának, miért van szükség a kórházi ágyak tömeges kiürítésére

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nyílt levélben kért magyarázatot Kásler Miklóstól a Magyar Orvosi Kamara (MOK) a kórházi ágyak tízezres nagyságrendű felszabadítására. A MOK szerint a járványellenes intézkedések egyáltalán nincsenek összhangban az epidemiológiai adatokkal. A MOK írására az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben reagált, amelyet ide kattintva olvashatsz el.

A maszkpiacra menekült a magyar kiskereskedelem, de még a 600 százalékos haszon is kevés lehet a megmeneküléshez

Miután megjelent itthon a koronavírus, felfordult a kisebb üzletek piaca. Számos áru kereslete bezuhant, néhány más termék iránt ugyanakkor drasztikusan nőtt az igény. A kormányzati mentőcsomag – sok más szektorral egyetemben – a kis boltokon sem segít. A túlélés zálogának tűnik azt árulni, amire még van kereslet, szó szerint bármilyen áron. A témáról bővebben ebben a cikkben írnak.

A gödi polgármester kontrollt és átláthatóságot szeretett volna a Samsung gyárban, a várostól elvették az ipari parkot és vele a milliárdos adóbevételt

Az Alkotmánybírósághoz fordul a gödi polgármester, miután az állam különleges gazdasági övezetté nyilvánította a várost, és így elvette a Samsung-gyártól származó milliárdos adóbevételét. Az ipari parkok állami kézbe vétele, és a helyben szedett adók megnyesése már egy ideje napirenden van, de a különleges gazdasági övezet feltalálásával két legyet lehet ütni egy csapásra. Kérdés, hogy Göd után vajon lesz-e folytatás. Részletek itt.

Több mint 30 éve nem volt ekkora vérengzés Kanadában: legalább 16 embert megölt egy fogtechnikus

Az 51 éves Gabriel Wortman legalább 16 emberrel végzett a hétvégén több helyszínen a kanadai Új-Skócia tartományban. Az országban ritkák az ilyen esetek, 1989 óta nem volt példa hasonlóra: akkor egy fegyveres 14 nőt ölt meg egy montreali tanintézetben. A mostani tömeggyilkoságról ebből a cikkből tudhatsz meg minden részletet.

India, Peking és Ausztrália lazít a korlátozáson, az USA-ban országszerte tütetnek a gazdaság újraindításáért

Fotó: Alex Milan Tracy/Anadolu Agency via Getty Images

Világszerte egyre több helyen kezdik feloldani a járványellenes intézkedéseket: Indiában beindulhat a mezőgazdaság, Ausztráliában kinyitnak a strandok, Pekingben a turistalátványosságok látogatását teszik ismét lehetővé. Mindeközben az Egyesült Államokban azért tüntetnek, hogy enyhítsenek a korlátozásokon. Ha érdekel a téma, akkor itt folytasd az olvasást.

Egy darabig még nem lesz eső

Átvonult hazánk térsége felett egy hidegfront, így a héten napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar fejlesztés állíthatja meg a koronavírust a levegőben

képcím

Extra bérlevonással kell büntetni a sztrájkoló tanárokat

képcím

A NASA megcsinálta azt, amit az Armageddonban láttunk