Nem volt Mol-alkalmazott a pakisztáni támadás helyszínén

Startlap - Startlap
Iszlamista fegyveresek megöltek négy rendőrt és két biztonsági őrt.

Frissítés: Nem volt jelen Mol-alkalmazott a vállalat által üzemeltetett pakisztáni kutaknál, ahol támadás érte a biztonsági erőket. A kutak termelését távoli eléréssel ideiglenesen leállították és biztonsági üzemmódba helyezték, ameddig a helyszíni hatósági vizsgálat befejeződik – közölte a Mol kedden az MTI-vel.

A Mol arról számolt be, hogy a támadás az üzemi területtől távol történt, a többi kúton pedig zavartalanul folyik a termelés, és leszögezték, hogy az incidens nem befolyásolja a Mol pakisztáni termelését.

 

Iszlamisták támadtak a Mol egyik pakisztáni földgáz- és kőolajkitermelő üzemére kedden az ázsiai ország északnyugati részén, megölve négy rendőrt és két biztonsági őrt – közölték a helyi hatóságok.

A Mol-csoporthoz tartozó Mol Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen mintegy ötven szélsőséges intézett támadást – ismertette Irfán Hán rendőrségi szóvivő.

A támadás elkövetőjeként egyelőre egy csoport sem jelentkezett, s a Mol leányvállalata sem reagált eddig megkeresésekre.

A rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat – az M-8 és M-10 jelzésűt – lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel. Hán szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

Különböző fegyveres csoportok tevékenykednek Pakisztán ezen hegyvidéki határtérségében, ideértve a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezetet is, támadásokat mérve a kormányerőkre, és károkat okozva az infrastruktúrában.

(MTI)

Címlapkép: Illusztráció (MTI/Szigetváry Zsolt)

Ez is érdekelhet

képcím

A kormány követeli az üzemanyagár csökkentését

képcím

A Mol lesz az Újpest FC tulajdonosa

képcím

Bejelentést tett a MOL: változik az üzemanyagárak januári...