Összeálltak a rendőrök, és pénzt gyűjtöttek, hogy a sérült lányon segítsenek

Startlap - Startlap
A kislánynak a koponyája sérült meg egy balesetben.

Flóra súlyos balesetet szenvedett. Az ötéves kislány édesanyjával utazott egy elektromos kerékpáron szeptember 19-én, amikor egy mellettük parkoló gépjármű sofőrje éppen kinyitotta az ajtót. Felborultak, a kislány eszméletét vesztette, és kiderült, súlyos koponyasérülése van. Egyből bevitték a ceglédi kórházba, ám olyan rossz állapotban volt, hogy át kellett szállítani Budapestre.

Amikor a ceglédi rendőrök fülébe jutott a hír, rögtön elhatározták, valamilyen módon szeretnének segíteni – írja az atv.hu a police.hu-ra hivatkozva.

Büszkeséggel töltött el, hogy az állomány tagjai segédkezet akartak nyújtani. Egyébként is fontosnak gondolom, hogy az egzakt szabályok mellett érvényesüljön az empátia, az emberség. Munkatársaim megmutatták, nemcsak zsaruk, hanem érzékeny emberek is. A kislány szüleitől megtudtuk, Flóra későn érkezett, harmadik gyermek, akire kivételes féltéssel tekintenek. A kislány mindig vidám, központi figurája a családnak, nagyon aggódnak érte

– mondta Török Csaba alezredes, kapitányságvezető.

Bár a koponyasérülés gyógyulásában nem tudtak segíteni a rendőrök, elkezdtek pénzt gyűjteni, hogy a szerény körülmények között élő családot támogassák. Abból az összegből ki az anyuka ki tudta fizetni a szállása költségeit, hogy a Flóra mellett lehessen a kórházban. Ezt követően azt is felajánlották, hogy hazaviszik a kislányt Nyársapátba, valamint vittek neki sisakot, kar- és térdvédőt, valamint láthatósági mellényt is, hogy a jövőben elkerüljék a balesetek.

A kislány már jobban van, az orvosok szerint teljesen felépül sérüléséből.

A balesetet okozó személy ellen eljárást indított a rendőrség, igaz, a szülők eltekintetnének a szankcióktól, nekik csak az a fontos, hogy kislányuk újra egészséges legyen, és meggyógyuljon.

Ez is érdekelhet

képcím

Mentő és személyautó ütközött Kispesten, négyen megsérültek

képcím

Szívszorító tragédiák: lánya temetése napján halt meg az...

képcím

Gyalogosokat sodort el egy autós Budapesten