Orvvadászokat téptek szét az oroszlánok

Startlap - Startlap
A tetemekből azt sem tudják megállapítani, hányan lehettek.

Óriási hibát követtek el azok a dél-afrikai vadorzók, akik orrszarvúakra akartak vadászni egy rezervátumban. Bosszút állt rajtuk a természet, mikor is megjelentek a sörényes nagyvadak.

Úgy tűnik legalább három orvvadász próbált meg betörni és rinocéroszokat elejteni a Kenton közeli Sibuya parkba. Legalábbis a helyszínen talált nagy teljesítményű fegyverek, hangtompítók, drótvágók erre engedték következtetni a helyi hatóságokat. A vasárnapi támadók pontos létszámát azért nem tudták meghatározni, mert széttépték őket az oroszlánok, mielőtt az orrszarvúakat levadászhatták volna.

A távol-keleti ügyfelek megrendeléseire dolgozó vadászok komoly gondot jelentenek a térségben. A rezervátum környékén tavaly 9 állattal, az elmúlt tíz esztendőben pedig országszerte több mint 7000 állattal végeztek.

Mindezt azért, mert az orrszarvútülköt afrodiziákumként, potencianövelőként tartják számon egyebek közt Vietnámban és Kínában is. De használják porrá őrölve másnaposságra, tengerikígyó-marásra is. A feketepiacon 65 ezer dollárt is megadhatnak egy kiló tülökért.

 

Ez is érdekelhet

képcím

42 ország meteorológusa ítélte el az OMSZ-vezetők kirúgását

képcím

"Léteznek tehát ilyen hasznos idióta írók és olvasók" -...

képcím

Stohl András ezt üzente Gáspár Evelinnek