Kiemelt Hírek 2020. június 24.

Orvosi Kamara titkára a járványról: Számos meglepetést tartogathat a második hullám

Startlap Kiemelt Hírek 2020. június 24.
Dr. Svéd Tamás szerint az orvosok közül sokan elfáradtak és frusztráltak, és kérdés, hogyan teljesítene az egészségügy egy valódi, nagy járványhelyzetben. Hírösszefoglaló.

Orvosi Kamara titkára a járványról: Számos meglepetést tartogathat a második hullám

A múlt hét csütörtöki Kormányinfón elhangzott, hogy a koronavírus-járvány ősszel várható második hullámára tökéletesen fel van készülve a magyar egészségügy. Dr. Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára azonban nem ennyire derűlátó, ebben a cikkben elmondja, mitől speciális a magyar járványhelyzet.

Egy kilakoltatás hajmeresztő története – a végrehajtó még a bírósági ítéleteket is átértelmezte

A bedőlt devizahitelesek kálváriáival szinte Dunát lehet rekeszteni, azonban olyan esetről nem igazán lehetett még hallani, hogy maga a végrehajtó legyen az, aki nem akarja tudomásul venni a bírósági ítéleteket. Ebből a cikkből egy ilyen történetet ismerhetünk meg.

Hány magyar kapott munkát Ausztriában a járvány lecsengése után?

A márciusi csúnya zuhanás és az áprilisi stagnálás után májusban nőtt az Ausztriában foglalkoztatott magyarok száma, honfitársaink messze a legnagyobb létszámban találtak állást a múlt hónapban. De azt is elmondhatjuk, hogy májusban a 2019 májusi állapothoz képest a magyarok száma mutatta a legnagyobb visszaesést. A friss számokért ide kattints.

Hiába voltak a frontvonalban, jó, ha a kormányzati jutalom ötödét megkapják

MTI/Balázs Attila

Az idősotthonok fenntartói szerény eszközeikkel próbálják elismerni dolgozóik erőfeszítéseit, ők ugyanis kimaradtak a kormány jutalomosztásából, az átlagkeresetük pedig alig bruttó 300 ezer forint. Részletek.

Eltűntek a gyakornoki lehetőségek a munkaerőpiacon

A járvány hatására rövid idő alatt nagyot fordult a világ a gyakornokok körül a munkaerőpiacon. Eddig értük versengtek a cégek, mostantól annak is örülhetnek, ha elhelyezkedhetnek. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Tombol a koronavírus Dél-Amerikában, 100 ezer felett az áldozatok száma

Az elmúlt hetekben a latin-amerikai térség vált a világjárvány gócpontjává, a fertőzések és halálesetek száma megugrott, miközben a világ többi részében csillapodott a járvány. A részletes adatokat itt ismerheted meg.

Közvetlen vasúti járatokat indítanak az Adriára

A RegioJet személyszállító magánvasúttársaság új, naponta közlekedő, Magyarországról is közvetlenül igénybe vehető járatokat indít Prága és Rijeka között a nyári turisztikai főszezonban. A részleteket ebben a cikkben találod.

Észak-Korea mégsem támadja meg Dél-Koreát

Jong-Hyun Kim/Anadolu Agency via Getty Images

Kim Dzsong Un elnökölt a kormányzó Koreai Munkapárt központi katonai bizottságának videókonferenciával tartott ülésén, és ott jelentette be, hogy elhalasztotta a hadsereg vezérkara által bemutatott cselekvési terv végrehajtását. Részletek.

Ijesztő felhő jelent meg Csernobil felett az égen

Kissé bepánikoltak a Csernobil közelében élők, amikor az atomkatasztrófa helyszíne felett egy gombafelhő jelent meg. A képeket elnézve erre minden okuk megvolt, te is meggyőződhetsz róla ebben a cikkben.

Napról napra melegszik az idő

Nyugalmasabb mederben zajlik időjárásunk a következő néhány napban. Átmeneti azonban a zivatarok csendesedése, ugyanis egy újabb hidegörvény közeleg. Ha érdekel, milyen változást hoz az időjárásunkba, olvasd el a részletes előrejelzést itt.

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.
 

Keresés az oldalon