Országszerte változtak a sebességhatárok

Startlap - Startlap
Hajóbaleset: azonosították a 26. áldozatot, hajós temetést rendeztek a matróznak és a kapitánynak. Brutális felvételek és beszámolók az ítéletidőről. Kálmán Olga elárulta, hogy a DK-s szóvivő nem mondott igazat a ruhájáról. Hírösszefoglaló.

Országszerte változtak a sebességhatárok 

29 helyszínen csökkentette, 2 helyen pedig növelte a járművek sebességhatárát a Magyar Közút Zrt. (MK) 2018 óta. A pontos számokat és az érintett utakat ebben a cikkben találod. 

Hajóbaleset: azonosították a 26. áldozatot, hajós temetést rendeznek a matróznak és a kapitánynak

A dél-koreai külügyminisztérium pénteken közölte: a május 29-i dunai hajóbaleset újabb áldozatának holttestét találták meg. Az áldozat személyéről, valamint arról, hogyan sikerült azonosítani a testet, illetve hol bukkantak rá, itt olvashatod el a részleteket.

MTI/Mohai Balázs

Az elsüllyedt Hableány kapitányától és matrózától hamarosan végső búcsút vesznek a Dunán. Mindeközben a szakértők arra jutottak, hogy a tragédiához nagyban hozzájárulhatott a Viking Sigyn speciális, 8-10 méter hosszúságú orra is. Ezekről bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Brutális felvételek és beszámolók a csütörtöki ítéletidőről

Gyökerestül kitépett tizenöt méter magas platán, aulufóliaként leszaggatott tetők: az ország keleti régiójában a vihar teljes diszkóverzióban érkezett, gyakorlatilag mindent letarolt, amihez kedve volt. Erről az alábbiakban több képes, videós beszámolót gyűjtöttünk össze neked, tele egészen elképesztő felvételekkel.

Kálmán Olga elárulta, hogy a DK-s szóvivő nem mondott igazat a ruhájáról

Furcsa módon Kálmán Olga nem jelent meg a fővárosi előválasztás eredményhirdetésén, amit több, egymásnak ellentmondó állítással magyaráztak. Gréczy Zsolt szóvivő például az egykori műsorvezető laza öltözékével indokolta a távollétet.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Na most ehhez képest Kálmán Olga gyakorlatilag közölte, hogy Gréczy Zsolt szimplán nem mondott igazat, és elárulta, szerinte miért nem tudott részt venni az eseményen. Az alábbi cikkben videón is megnézheted Kálmán Olga beszámolóját a történésekről.

Felettéb sajátos magyarázattal indokolta a durva cigányozásért bíróságon számonkért fideszes az ítéletet

Takarodj, te cigány k***a!

Ezt mondta Pintér Gábor rákospalotai fideszes politikus a polgármesteri hivatalban a közelmúltban egy nőnek, ami miatt a Fővárosi Törvényszék jogerősen elítélte becsületsértésért. Pintér – akiről a fentiek ellenére csütörtökön jelentették be, hogy a XV. kerületben polgármester-jelöltként indul– roppant sajátos magyarázatot adott a bíróság döntésére. Pintér szavait  ebben a cikkben  videón hallgathatod meg.

Rejtélyes módon, szőrén-szálán eltűnt az egyik legnagyobb magyar őssejtbank

Se telefon, se Facebook-oldal – elérhetetlenné vált az egyik legnagyobb magyar őssejtbank, a Cryo-Save, ahol százezrekért őrzik az ügyfelek köldökzsinórvérét, illetve -szövetét. A sajtónak végül nagy nehezen sikerült közvetetten felvennie a kapcsolatot a céggel, így kiderült néhány érdekes dolog a szokatlan helyzetről.

40 év múlva te is maláriás leszel, feltéve, hogy túléled az apokalipszis első évtizedeit

Lassan a csapból is a klímaváltozás folyik, de nem véletlenül: a világ végének víziója egyáltalán nem drámai túlzás, tényleg nagyon, de nagyon csúnyán meg fogjuk szívni, amikor majd olyan mértéket ér el a felmelegedés, hogy pusztán a hőmérsékletbe is bele lehet halni, és a Mad Max-szel ellentétben nem lesz ott Charlize Theron és Tom Hardy, hogy segítsen nekünk. Aki ezt mégis kibírja, az meg majd kap egy fincsi kis maláriát, amiről amúgy sokan nem tudják, de a XX. század közepéig a Kárpát-medencében is népbetegség volt. 

Azt, hogy miért kedvez a maláriát okozó Plasmodium fajoknak a felmelegedés, innen megtudhatod. A cikkben könnyen érthetően, időrendben veszik végig az emberi civilizáció pusztulásának várható forgatókönyvét. Kattints, érdemes.

A hétvégén nyugodtan otthon hagyhatod az esernyőd

Egyelőre még nem kell halálos hőmérsékletekre számítani, ráadásul a következő két napban a zivatarok, és a kánikula is szünetelnek majd. Aztán újra változások jönnek, a következő napok részletes időjárás-előrejelzését ide kattintva nézheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Az MTI megtagadta egy Orbán Viktorral kapcsolatos sajtóközlemény...

képcím

DK: Orbán döntött K. Endre kegyelméről

képcím

Megbillent a Balaton