Kiemelt Hírek 2020. július 24.

Orosz Bernadettnek előbb kell bíróság elé állnia, mint a bántalmazójának

Startlap Kiemelt Hírek 2020. július 24.
A hatgyermekes édesanyát a felismerhetetlenségig összeverő volt katona 5 millió forintot követel. Hírösszefoglaló.

Orosz Bernadettnek előbb kell bíróság elé állnia, mint a bántalmazójának

A felismerhetetlenségig összevert hatgyermekes édesanyától az egykor katonaként szolgáló K. István 5 millió foritot követel. Részletek itt.

Megérkeztek a felvételi ponthatárok

91 460 diák várta a felvi.hu oldalán csütörtök este közzétett ponthatárok megjelenését. Ha kíváncsi vagy, melyek a legnépszerűbb képzések, és hány pont kell az egyes szakokhoz, akkor kattints ide.

A Pénzügyminisztérium úgy vett fel egy 60 milliárdos hitelt, hogy szinte semmit sem tudunk róla

Varga Mihály a múlt héten jelentette be, hogy egy 175 milliárd eurós, vagyis mintegy 60 milliárd forintos kölcsönről írt alá megállapodást az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB). Az, hogy erre miért volt szükség, érthetetlen, a pénz felhasználásáról kissé mást mond a CEB és a Pénzügyminisztérium, ráadásul a hitel részleteiről gyakorlatilag szinte semmit sem árultak el. A CEB közleményéből pedig kiderült egy fontos adat, amit a magyar kormány mintha elfelejtett volna közölni. Részletek itt.

Nagy változások jönnek a budapesti közlekedésben

Fotó: Valery SharifulinTASS via Getty Images

A főváros több kerületében tizenöt helyszínen kezdődnek, illetve kezdődtek el a közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási mintaprojektek, amelyek eredményei alapján meghatározzák a hosszú távú célkitűzéseket. Minderről bővebben itt írnak.

Egyetlen éjszaka alatt százmilliárdokat csoportosított át a kormány

A Magyar Közlönyben megjelent, a miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a Gazdaságvédelmi Program, a Központi Maradványelszámolási Alap és a Miniszterelnöki Kabinetiroda hatáskörébe tartozó központi tartalék terhére százmilliárdos tételben csoportotsított át különféle nagy összegeket a kormány. Mit jelent ez pontosan? Innen kiderül.

Már a közértekben van az akciós görögdinnye

Az új koronavírus-járvány nem várt módon hatott a görögdinnye árára. A nagyobb áruházláncok kínálatában csütörtöktől 25-30 százalékkal olcsóbb lesz ez a gyümölcs. Pontos számok és további részletek itt.

Tömegesen távoznak a hollandok Horvátországból

Hollandia néhány nappal ezelőtt úgynevezett narancssárga listára helyezte Horvátországot. A döntést sem a horvátok, sem a hollandok nem értik, az intézkedés ellen online petíció indult. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Mészáros Lőrincék már készülnek: a nagy szállodák vásárolhatják fel a megroggyant, kiszolgáltatott cégeket, 

A járvány miatt az idegenforgalom világszerte leállt, a turisztikai szolgáltatók szenvednek, és szinte bizonyos, hogy ezt egy tulajdonosi átrendeződés követi a szektorban. Máshol ugyanis van pénz bőven. A folyamatban egy új tényezőnek, a higiéniával kapcsolatossan megváltozott fogyasztói elvárásoknak is nagy jelentősége lesz. Van olyan hazai ágazati szereplő, aki már most jelezte, hogy nem tervez felvásárlást, viszont Mészáros Lőrinc a jelek szerint készülődik. Részletek itt.

“A bennem üvöltő aranytestű rockisten azt hajtogatja, hogy már nagyon zenélne” – 1,5 éves leállás várhat a magyar zenekarokra, ha idén nem lesznek nagy koncertek

Fotó: Fin Costello/Redferns

Az egész zeneipar augusztus 15-ét várta, a bűvös dátumot, amikortól fogva engedélyezik a koncertezést. Palkovics László azonban július közepén bedobta, hogy nagy eséllyel mégsem fogják feloldani az 500 főnél nagyobb rendezvényekre vonatkozó tiltást. Ebben a cikkben  népszerű hazai zenekarokkal beszélgetnek arról, mi lesz, ha az idei fesztiválszezonnak végleg búcsút kell inteniük, mit gondolnak a focimeccsek engedélyezéséről, és arra is fény derül, hogy tényleg segítséget jelenthet-e számukra a lemezeladás, ahogyan azt Gulyás Gergely hiszi.

Esővel indul a hétvége

Pénteken egy mediterrán ciklon éri el Magyarország térségét, amely nagy mennyiségű csapadékot hoz magával. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Keresés az oldalon