Orosz bank: Orbán mindent megígért az USA-nak

Az űrügyi miniszteri biztos szerint csak politikai célokat szolgál a klímaváltozás iránti hangos aggodalom. A Momentum elnöke reagált a vádakra, melyek szerint Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt. A Facebook leiratokat készíttetett a felhasználók messengeres hangüzeneteiből. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-08-14 09:01

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Orbán Viktor mindent megígért az USA-nak a szívének kedves orosz bankkal kapcsolatban, de valójában nem történik semmi

Nem véletlenül kért David Cornstein budapesti amerikai nagykövet több dolgot is a nagyrészt orosz tulajdonban álló Nemzetközi Beruházási Bankkal (IIB) kapcsolatban Orbán Viktortól, amikor hazafele tartottak Washingtonból a Trumppal való találkozóról. Az amerikaiak valószínűleg megalapozottan aggódnak, Orbán pedig ígéreteket tett nekik, mindeközben az IIB igazából semmilyen jelét nem látja magyar hatósági szigornak, belső források halálos nyugalommal beszélnek a magyarországra költözésükről. Minderről ebben a cikkben olvashatsz bővebben.

Az űrügyi miniszteri biztos szerint csak azért aggódnak a klímaváltozásért olyan hangosan, hogy politikai babérokra törjenek

Érdekes elméleteket fejtett ki a Hírtévé műsorában Ferencz Orsolya űrügyi miniszteri biztos a klímaváltozás témájáról. A kutató maga is gyorsan politikai útra terelte az ügyet, amikor közölte, hogy szerinte a politizálásra használják csupán a közbeszédben újabban egyre nagyobb teret kapó környezetvédelem kérdését. Ha ide kattintasz, megismerheted a miniszteri biztos kissé ellentmondásos teóriáját.

“Beszélnünk kell róla” – a Momentum elnöke reagált a vádakra, melyek szerint Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt

Donáth Anna Júlia az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. (Fotó:
MTI/Koszticsák Szilárd)

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke tegnap éjjel egy facebookos bejegyzésben reagált a párt EP-képviselője, Donáth Anna ügyére, akit a Ripost, majd utána az Origo is azzal vádolt, hogy egy korábbi Sziget Fesztivál után szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt. Az alábbi cikkben elolvashatod Fekete-Győr gondolatait, és azt is, miként fogadta a hírt még korábban Donáth.

A Facebook leiratokat készíttetett a felhasználók messengeres hangüzeneteiből

A Facebook kiadta egy harmadik félnek, vagyis több száz alvállalkozónak a felhasználók személyes adatait: az ő dolguk volt, hogy leiratokat készítsenek a felhasználok Messenger-beszélgetéseiből. Rögtön adódnak a kérdések, hogy kik, milyen hangüzeneteket, de főleg milyen céllal dolgoztak fel? És mit reagált a Facebook a hírre?

Angela Merkel a menekültekről: “A tengeri mentés az emberségesség parancsa”

A német kancellár részt vett az Ostsee-Zeitung olvasói fórumán, ahol megvédte az eddigi menekültpolitikáját. A népességmozgás témáján túl Merkel sokat foglalkozott az éghajatváltozás elleni küzdelemmel, illetve a környezetvédelemmel. Az eseményen beszéltek a szélsőjobboldali AfD helyi politikusai is.

Nézegesd a Szigetet lélegzetelállító drónfelvételeken

Ha voltál a Szigeten, akkor azért, ha nem voltál, akkor pedig azért nézd meg az alábbi cikket, amelyben Kálló Péter csodaszép drónos felvételeiből – fotókból és videókból – találsz egy galériát. 

Irreálisan alacsony fizetésért robotolnak a szabolcsi idénymunkások

A szezonális munkára való igény a turizmusban, a vendéglátásban, és a mezőgazdaságban a legnagyobb. Utóbbi szektorban a legnehezebb munkaerőt találni. De kik dolgoznak és mennyiért a földeken? Mekkora pontosan a munkaerőhiány, és milyen volt a helyzet korábban?

Egy napos őszt hoz a hidegfront

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

A hazánk felett átvonuló frontnak köszönhetően egy ősziesen hűvös, esős napot kapunk, de aztán gyorsan újra melegedésnek indul az időjárás. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt olvashatod el.