Őrizetbe vették a Dózsa György úti gázolót: a háziőrizete idején egy belvárosi étterembe ment 

Startlap - Startlap
Ráadásul felmerült a gyanú, hogy M. Richárd megpróbálta megnehezíteni a bizonyítási eljárást.

Engedély nélkül jelent meg egy belvárosi étteremben a Dózsa György úti gázolással gyanúsított M. Richárd, aki ezzel ismételten megszegte a háziőrizet szabályait – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

A bűnügyi felügyelet alatt álló gyanúsított már február 22-én is meglépett házi őrizetből, majd november november 19-én ismételten megszegte a kényszerintézkedés magatartási szabályát. A kerületi ügyészség egyetlen esetre, és csak meghatározott időre engedéyezte M. Richárd számára tartózkodási helye elhagyását: kizárólag orvosi kezelésen történő részvétel érdekében, csak az oda- és visszautazás, illetve a kezelés időtartamára.

 

 

A rendőrség előállította és őrizetbe vette a férfit. Az ügyészség úgy véli, hogy a “bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak többszörös megszegése mellett már a bizonyítás meghiúsításának, illetve a bűnismétlésnek a veszélye miatt is indokolt a gyanúsított letartóztatása”. A letartóztatás elrendeléséről a Budai Központi Kerületi Bíróság most csütörtökön hozza meg döntését.

M. Richárdot a napokban a Központi Nyomozó Főügyészség újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként, és arra vonatkozóan is találtak adatokat, hogy a gyanúsított a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésre törekedett.

Mint ismert, M. Richárd augusztus 21-én autójával egy Dózsa György úti trolibuszmegállóba csapódott egy ütközés következtében, miközben jogosítvány nélkül vezette a járművet. A baleset során ketten életüket vesztették, további két ember súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek.

Ez is érdekelhet

képcím

Parragh László szerint "kissé erőteljesre" sikerült a...

képcím

Az államtitkár bejelentette: két területen változik a KRESZ

képcím

Orbán Viktor a YouTube meghódítására készül