Orbánt is említik a Microsoft korrupciós ügyét beismerő vallomásban

Startlap - Startlap
Nagyon pöröghet a mezőkövesdi futball, mert a stadion felújítása után most fedett pályák épülnek. Az Onkológiai Intézet igazi kelet-európai megoldással számolhatja fel a kemoterápiára várakozó emberek hosszú sorát. Kiderült, mennyibe került Semjén Zsolták szentpétervári luxusutazása. Hírösszefoglaló.

 

 

Orbán Viktor is megemlítik a Microsoft korrupciós botránya kapcsán készült vallomásban

Miután a Microsoft Magyarország peren kívüli egyezséget kötött az amerikai igazságügyi minisztériummal, és beismerte, hogy 2013-tól 2015-ig “egy vezető tisztviselője és több alkalmazottja részt vett” egy manipulált beszerzésekre és vesztegetésekre épülő ügyben, a megállapodás szövege felkerült a minisztérium honlapjára.

Ebben két konkrét példán mutatják be a Microsoft Magyarország és a viszonteladók alkalmazottai, illetve állami tisztviselők részvételével operáló korrupciós rendszer működésért. A szövegben a magyar miniszterelnökre is utalnak. Ha kíváncsi vagy a részletekre, akkor itt olvass tovább.

Nagyon pöröghet a mezőkövesdi futball, mert a stadion felújítása után most fedett pályák épülnek

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Önmagában az is fura, hogy miért van Mezőkövesden fociklub, de a magyarázathoz elég Tállai András egykori NAV-elnökig menni, aki a település polgármestere. A jelenleg belügyminisztériumi államtitkárként működő Tállai 800 millióból már felújította a csapat stadionját. De ez nem volt elég, most újabb fedett futballpályák jönnek. A fejlesztésekről ebben a cikkben olvashatsz tovább.

Az Onkológiai Intézet igazi kelet-európai megoldással számolhatja fel a kemoterápiára várakozó emberek hosszú sorát

Az Országos Onkológiai Intézetben már a reggel 7 órás nyitás előtt sorban állnak a betegek, hogy biztosan megkaphassák az aznapi kemoterápiás kezelésüket. Kórházi források szerint az intézmény jelentős változást vezetne be annak érdekében, hogy felszámolják a tömeget. Egy olyan változást, aminek csak a betegek nem fognak örülni. Minderről bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

Kiderült, mennyi pénzt költöttek Semjén Zsolt és Harrach Péter hivatalos szentpétervári turistáskodására

Főleg városnézésből, vacsorából, illetve múzeumlátogatásból állt Semjén Zsolt és Harrach Péter, no meg a feleségeik júniusi hétvégéje Szentpéterváron, amelynek idején egy luxushotelben szálltak meg. De azért néhány udvariassági találkozóra is sor került, mert a kereszténydemokrata politikusok valójában hivatalos látogatáson voltak. Ha érdekel, mennyi pénzbe került a kirándulás és mit reagált az ügyre a KDNP, akkor ezt a cikket olvasd el.

Dobrev Klára szerint azzal lobbiznak Trócsányi László biztosi kinevezése mellett, hogy ő nem is Fidesz-tag

Égek a tettvágytól

– közölte Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az adás során az EP-alelnököt többek között arról kérdezték, miért nem szavazta meg a fideszesek uniós tisztségeit, miközben ő tőlük is kapott szavazatot, amikor alelnökké választották, valamint egy roppant érdekes történetet mesélt Trócsányi Lászlóról.

A speciális mentő elmondta, hol tartanak most a Hableány utolsó áldozatának keresésével

Forrás: ATV

Majdnem napra pontosan két hónap telt el azóta, hogy a Hableány turistahajó a Viking Sigyn szállodahajóval történő ütközés következtében a Duna mélyére süllyedt, hullámsírba rántva 28 embert. Egy koreai áldozat holttestét még mindig nem sikerült megtalálni. Arról, hogy miként zajlik jelenleg a kutatás, Szűcs Gábor, a Barracuda Speciális Mentő Országos Egyesület elnöke beszélt.

Természetvédelmi területen, illegálisan szórják ki az építési hulladékot Budán

Őrsi Gergely II. kerületi szocialista polgármesterjelölt péntek reggeli Facebook-videóján jól látszik, ahogy méretes teherautók építési hulladékot szállítanak egy helyi természetvédelmi területhez vezető úton. A helyi önkormányzat reagált az ügyre. 

Fülledt meleg jön a hétvégén

Záporok és zivatarok kíséretében változékonyabbra, fülledtebbre fordul időjárásunk a hétvégén.

Ez is érdekelhet

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...

képcím

Felszólították a magyar parlamentet: utasítsa el a...

képcím

Orbán Viktor "földrengésszerű" választási győzelemhez...