Orbáni mikromenedzsment: sonkaevés közben, a spájzában dolgozik a kormányfő

Startlap - Startlap
A különféle híresztelésekből már eddig is egy olyan miniszterelnök képe rajzolódott ki, aki egészen apró ügyekben személyesen vesz részt. Ezt erősítette meg most a Videoton korábbi portugál edzője, amikor felfedte az Orbán Viktorhoz fűződő bensőséges kapcsolatának részleteit. Esti hírösszefoglaló.

A Videoton portugál edzője azt mondja, hogy Orbán Viktor spájzában, sonkaevés közben oldották meg a fociklub problémáit

José Gomes 2013 januárja és 2014 tavasza között volt a Videoton edzője, és most a Tribuna Expresso nevű online lapnak adott interjújában elmesélte, milyen közeli kapcsolatban állt a magyar miniszterelnökkel. A sztori jól illusztrálja azt, amit számos pletykából hallani: hogy Orbán Viktor egészen kicsi ügyekbe is személyesen folyik bele, és afféle mikromenedzsmenttel vezeti az országot. Ha érdekel, miként nyilatkozott Gomes, akkor ezt a cikket olvasd el.

Titanic-metafora, rengeteg személyeskedés, és “jó nyeldeklést” kívánó Orbán Viktor: az ellenzék és a miniszterelnök is elemében voltak az azonnali kérdések órájában

Orbán Viktor és Jakab Péter Jobbik-elnök vitájával indult, majd szarkasztikus gratulációkkal, személyeskedésekkel, és összességében elég izgalmas kérdésekkel folytatódott a parlamentben az azonnali kérdések órája. A heves szópárbaj egyebek mellett a zsidóságot, szegénységet, az egészségügyet, a klímaválságot, a menekülteket, a külföldön élő magyarokat, és a hazai gazdaságot érintette. Az eseményekről ebben a cikkben egy alapos beszámolót olvashatsz.

A Politico szerint eljutott hozzájuk a közmédia belső levelezése, amely szerint még Greta Thunbergről is csak engedéllyel lehet írni, az MTVA összehangolt támadást és kicsinyes bosszút kiáltott

A brüsszeli Politico számára képernyőfelvételeket szivárogtatott ki a közmédia belső levelezéséről egy névtelen forrás. A tavalyi év második felében íródott szövegek valódiságát egy szintén névtelenséget kérő közmédiás dolgozó erősítette meg. Az írásokból elég komoly cenzúra képe rajzolódik ki. Az ügy kapcsán megkeresték az MTVA-t is, akik reagáltak a vádakra, méghozzá nem is akárhogyan. Ha a Politico cikke érdekel, akkor itt, ha pedig az MTVA válasza, akkor itt folytasd az olvasást. 

Kiderült, hogy pontosan kik és mennyiért állították össze az új Nemzeti alaptantervet

A hetek óta nagy tiltakozás által övezett új Nemzeti alaptantervet, amely ellen a múlt héten még az egyházi iskolák tanárai is kinyilvánították nemtetszésüket, egy 45 fős csoport dolgozta ki. A szerzők névsorára az Oktatási Hivatal listájából derült fény, ahogy arra is, hogy mindezt milyen díjazás fejében végezték. A lista és a további részletek itt találhatók.

Koronavírus-fertőzésben elhunyt Irán legfelsőbb vezetőjének tanácsadója

Fotó: BSIP/UIG Via Getty Images

Ali Hamenei ajatollah, Irán politikai-vallási vezetőjének egyik tanácsadója, Mohammad Mirmohammadi 71 éves volt. Haláláról bővebben itt írnak.

Érdemes szerdáig várni a tankolással, mert jelentősen csökken a benzin és a gázolaj ára 

A nyersolaj világpiaci ára nagyot esett a múlt héten, és az üzemanyagárak is erősen csökkenni fognak szerdától. Pontos számokért és a jelenség magyarázatáért ide kell kattintani.

Háromféle drogot fogyasztott és az utca közepén megvert egy nőt egy győri férfi

 

Videón mutatták meg a rendőrök, hogyan szúrta le nőismerősét egy férfi Nagykarácsonyban

Beismerő vallomást tett a férfi, aki mellkason szúrta a 58 éves ismerősét Nagykarácsonyban szombat délután. A férfi megmutatta a nyomozóknak, hogyan történt a késelés, és azt is elmondta, miért szúrt. Videó és további részletek itt.

Hoppá: előre nem látható okok miatt hirtelen 2 milliárddal többet kér egy vasúti szakaszért Mészáros Lőrinc

Fotó: Matt Cardy/Getty Images

Árat emelt a V-Híd Építő Zrt., Mészáros Lőrinc vasútépítő cége a Kelenföldet Százhalombattával összekapcsoló vonal felújítása közben. A drágulás okairól és a projekt új összköltségéről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Képeken a Toyota, amit gyakorlatilag széttrancsírozott a villamos Budapesten

Villamossal ütközött egy személyautó a főváros XIII. kerületében lévő Béke utcában, amelynek következtében egy ember kórházba került. A balesetben érintett Toyotáról készült helyszíni fotókat erre a linkre kattintva nézheted meg.

Ez is érdekelhet

képcím

"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási...

képcím

Orbán: Ezt most túlzásnak érzik a hallgatók, de nem túlzás

képcím

Folytatódhat Orbánék konferenciája Büsszelben