Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya halála miatt

Startlap - Startlap
"Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet." Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktort feljelentették egy Sinopharmmal oltott édesanya halála miatt

A miniszterelnököt az asszony fia jelentette fel, aki Orbán Viktor szeptemberi nyilatkozatára hivatkozik:

Szükség szerint, ugye, minden döntést a kormánynak kell meghoznia, következésképpen a felelősséget is a kormánynak kell viselnie, leginkább persze nekem. Ezt én vállalom is természetesen, mégiscsak ez a dolgom, mondhatnám, ezért kapom a fizetésemet.

Az ügyről ebben a cikkben olvashatsz.

Karácsony Gergely: Nem vagyok teljesen idióta

– Ön azt állítja, hogy ennek köze van a Fideszhez?

– Én azt állítom.

– Mire alapozza ezt az állítását?

– Arra, hogy nem vagyok teljesen idióta, elnök úr.

A Városháza-ügy vizsgálata Karácsony Gergely meghallgatásával folytatódott. A főpolgármesteren kívül egy Oroszország-szakértő is a bizottság elé állt, hogy elmondja, mi az a Karácsony által emlegetett kompromat, és érdeke-e az oroszoknak a magyar választásokba beavatkozni. Videó.

Mészáros Lőrinc 22 milliárdért fejleszt öntözőrendszert Lázár János ménesbirtokára

A Lázár János által igazgatott Mezőhegyesi Ménesbirtok miatt 11 környező településen kell szivattyútelepet fejleszteni és különféle munkákat végezni. Egy hónap sem telt el az évből, de Mészáros Lőrinc immár 145 milliárdnyi hírt produkált különféle közbeszerzéseivel. Bővebben.

Orbán Viktor és Donald Trump telefonon gratuláltak egymásnak

Mark Wilson/Getty Images

Az USA korábbi elnöke kedd este telefonált a magyar miniszterelnökkel, az MTI beszámolója szerint a beszélgetés a jó hangulat, a kölcsönös drukkolás és a dicséretek jegyében telt. Ha kíváncsi vagy, miről társalgott Orbán és Trump, akkor ezt a cikket nézd meg.

A Fővárosi Bíróság volt elnöke szerint Völner Pálnak nem kéne szabadlábon lennie

Gatter László szerint a letartóztatásra a bizonyítékok manipulálásának és az összebeszélésnek veszélye miatt van szükség. A jogász maga is véd korrupciós váddal gyanúsított magyar állampolgárt, közel sem ekkora súlyú ügyben, ott mégis hat hónapos letartóztatást rendeltek el. “A bíróság arról dönt, amit az ügyészség odavisz.” Részletek.

Varga Juditot megpróbálták szóra bírni helyettese korrupciós ügyéről, sikerült is, meg nem is

Az igazságügyi miniszter ugyanarra az általa kiadott közleményre mutogat, a tárca egy rádiónyilatkozatra, a tartalma mindkettőnek azonos, és egyikből se derül ki semmi. Érdemes azonban megnézni, hogyan abszolválta Varga Judit ismét, hogy elkerülje a valódi választ a sajtó kérdésére. Videó.

Két hete se jegyezték be a pártot, de indulnának a választáson

Mióta nyilvántartásba vették az első 11 jelölő szervezetet, újabb hét párt és két nemzetiségi önkormányzat adta be kérelmét a Nemzeti Választási Bizottsághoz. A listában akad néhány a közismert szervezetek közül is, de ezúttal akadt néhány érdekes jelentkező, rendkívül alacsony népszerűséggel. További információkért katt ide.

Hétfő este megbillent a víz a Velencei-tóban

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

80 kilométer per órás szél fújt, az agárdi vízmérce meglepő adatokat mért este 7 óra környékén, ami a tó vizének “megbillenését” okozta. Hasonló jelenség történt a Balatonon októberben. Részletek.

Sajnos a TV2 mégsem tudja levetíteni vasárnap az Elk*rtukot

Kálomista Gábor mozifilmbe öltött gyurcsányozását alig néhány hónapja még vetítették a mozik, és eredetileg úgy volt, hogy a tévés premierre már január 23-án sor kerül. A csatorna magyarázata erre a linkre kattintva olvasható.

Harmincötszörös dédnagymama lett Lily Ebert, a 98 éves magyar származású holokauszttúlélő

A gyerekek jelentik a legjobb bosszút a nácikkal szemben.

A bonyhádi születésű Elbert, vagyis Engelman Lívia jelenleg Londonban él, három gyereke, tíz unokája és 35 dédunokája született, és egész életét annak szentelte, hogy megismertesse a világgal a holokauszt borzalmait. Bővebben.

(Címlapkép: MTI/Európai Tanács)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon