Kiemelt Hírek 2021. május 03.

Orbán Viktor személyes videóüzenetet küldött az érettségizőknek, a tablóképét is megmutatta

Startlap Kiemelt Hírek 2021. május 03.
"A mi osztályunkban 36-an voltunk, 6 fiú és 30 lány, életem legszebb évei voltak ezek." Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor személyes videóüzenetet küldött régi gimnáziuma elől az érettségizőknek, a tablóképét is megmutatta

A mi osztályunkban 36-an voltunk, 6 fiú és 30 lány, életem legszebb évei voltak ezek.

Videó.

Magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődött az érettségi ma reggel

71 ezer diák választotta a középszintű vizsgát, a tanulók töredéke fut neki az emelt szintű feladatsornak. Az érettségi lebonyolításáról, feladatairól és a következő vizsganapról erre a linkre kattintva olvashatsz.

A WHO európai vezetője: Szeretném elismerésemet kifejezni Magyarországnak az oltási kampány fokozása érdekében tett erőfeszítéseiért

Hans Kluge ugyanakkor hangsúlyozta, a védelmi intézkedések betartására is szükség van, és a tömeges összejövetelek veszélyeire hívta fel a figyelmet. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója múlt héten találkozott Orbán Viktorral. A hvg.hu számára most írásban adott interjút, amelyben részletesen értékelte a magyarok járvány elleni védekezését. A teljes beszélgetés itt olvasható.

Horvátország: így lehet belépni egy vakcinával

Fotó: Dominik Bindl/Getty Images

A beutazásra oltás nélkül, valamint egy és két oltással is van lehetőség, ha teljesülnek bizonyos feltételek. A helyi belügyminiszter vasárnap tájékoztatott a horvát határ átlépésének részletes szabályairól – az is kiderült, mely vakcinákat fogadják el. További információkért katt ide.

Védettségi igazolványokkal kapcsolatos ügyeket már időpontfoglalás nélkül is intézhetsz

Többeknek támadt problémája a koronavírus elleni oltást igazoló plasztikkártyával. Az ügyről az RTL Klub készített riportot. Videó és további részletek itt.

A NAV titokban már rég lezárta a vizsgálatát, amelyben Tiborcz István és a MÁV-elnöke is érintett volt.

Az adóhatóság egészen mostanáig nem árulta el, hogy 2018-ban megszüntették a vizsgálatot a Provital Zrt. ellen, amely jogelődjével együtt fénykorában a fideszes közbeszerzési piac királya volt, az unió csalás elleni hivatalának sem kerülte el a figyelmét. Bővebben.

Betondarabok potyognak a Flórián téri felüljáróból, és nem lesz felújítás

A problémával már Tarlós István óta foglalkoznak, gyakorlatilag nulla előrelépéssel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megszólalt az osztrák egészségügyi miniszter: az indiai vírusmutáció nem veszélyezteti a nyitási terveket

Fotó: Thomas Kronsteiner/Getty Images

A május 19-i nyitás marad, Wolfgang Mückstein sorolta az óvintézkedéseket. A magyar határ közelében fekvő Miklóshalmán is találtak több olyan beteget, akiknél fennáll az indiai mutáció gyanúja. Részletek itt.

Egymás után jönnek a frontok

Készülj fel rá, hogy az átlagosnál hűvösebb, változékony időjárás lesz a héten. A következő napok részletes előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon