Kiemelt Hírek 2020. november 30.

Orbán Viktor rekorder lett

Startlap Kiemelt Hírek 2020. november 30.
Tisza Kálmánt megelőzve a leghosszabb időt hivatalban töltő magyar kormányfővé vált. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor rekorder lett

Hétfőtől Orbán Viktor Tisza Kálmánt megelőzve a leghosszabb időt hivatalban töltő magyar kormányfővé vált. Részletek itt.

Kemenesi Gábor: Követni kell és túl is teljesíteni minden járványügyi intézkedést

A pécsi virológuscsapat tagja legfrissebb posztjában értékelte az aggasztó aktuális járványügyi adatokat, amelyek fényében megfogalmazott néhány, egyénileg betartható javaslatot. Kemenesi nehéz télre számít, és aggályai vannak a központi adatközlést illetően. A bejegyzés itt olvasható.

A gyülekezést megtiltották, de a társas vadászatoknak mégis zöld utat adtak

Hiába jelentette be Orbán Viktor november elején, hogy a járvány miatt mindenfajta gyülekezés tilos, a társas vadászat “nem értelmezhető gyülekezésnek”. A vadászokra a kijárási tilalom sem feltétlenül vonatkozik. Bővebben.

Ezermilliárdok hiányoznak a jövő évi költségvetésből

Varga Mihály pénzügyminiszter már a nyáron számolt költségvetési deficit kilenc-tízszereséről beszélt. Még az orvosok béremelésére sincs valójában keret, a miniszteri nyilatkozatok egymásnak ellentmondanak. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Demeter Szilárd: A németek nagyon fegyelmezettek, amikor nácinak kell lenni, akkor nácik, amikor liberálisnak, akkor azok

MTI/Koszticsák Szilárd

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője részéről nem a nagy botrányt kavart szombati véleménycikke volt az egyetlen meredek okfejtés az elmúlt napokban. Mielőtt Demeter írásában a holokauszt-túlélő Soros Györgyöt Adolf Hitlerhez hasonlította és Európát az ő gázkamrájának nevezte, szerdán a Karc Fm-en osztotta meg gondolatait a németekről. Íme.

Üzleti csoda nőtt ki egy titkos honvédségi buszbeszerzésből

A Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Ikarus Járműtechnika Kft. párját ritkító növekedést és hozzáadott értéket ért el. Széles cégének már-már mesés eredménye hátterében főleg egy nem nyilvános állami megrendelés áll, amely a Honvédelmi Minisztérium leányvállalatával köttetett. A vállalat sikereinek felívelését és a titkos megállapodást ebben a cikkben mutatják be.

Újabb bank szakít a Díjnettel

Az OTP után egy másik pénzintézet is bejelentette, hogy nem biztosítja tovább a Díjnettől érkező számlák kezelését. További információkért kattints ide.

Milliós fizetést ad a köztévé Németh Balázsnak, aki primitív bunkózta az ellenzéket a híradóban

Az MTVA csak bírósági nyomásra volt hajlandó elárulni, milyen kövér fizetést kap Németh Balázs bemondó a munkájárért. Pontos számok és további részletek itt.

Miközben más országokban a sajtó végezheti a munkáját, nálunk hét lakat alatt őrzik, hogy mi történik valójában a kórházakban

Fotó: Antonio Masiello/Getty Images

A magyar állam elvileg elkötelezett a tájékoztatás mellett, de az Operatív Törzs 255 alkalomból egyszer sem volt hajlandó a Telex kérdéseire válaszolni, a kórházakba szinte lehetetlen bejutni, a mentőszolgálat mindösszesen kétszer reagált, ebből is az egyik elutasítás volt. Az összes európai kórházban rettenetes a túlterheltség, a nyilvánosságot mégsem zárják ki. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Jelentős enyhülés jöhet a hétvégén

Egy mediterrán ciklon hatására hamarosan átmenetileg véget érhet a téli időjárás. A következő napok részletes előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon