Orbán Viktor pénzesőt zúdíthat a vidékre

Startlap - Startlap
Egyes hírek szerint a miniszterelnök elindítja választási mestertervét. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor pénzesőt zúdít a vidékre

A legújabb Magyar Közlönyben megjelent egy kormányhatározat a vidékfejlesztésre szánható pénezekről, lapértesülések szerint mindez Orbán Viktor választási mestertervének része. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

444.hu: Palkovics László le akart mondani, de Orbán Viktor nem engedi

A portál több forrásra hivatkozva ír arról, hogy a 2018-ban létrejött Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszter december végén benyújtotta felmondását. A kormány erős emberének számító Palkovicsnak ugyanis elege lett, de ez a miniszterelnököt nem érdekli. Mi történhetett? Erről szól ez az írás.

Végelszámolják azt a céget, amelyik havi egymilliót fizetett Borkai Zsolt fiának a semmiért

A jachtos orgiával ismertté vált egykori győri polgármester fia, Borkai Ádám úgy részesült évekig luxusfizetésében egyetlen foglalkoztatottként, hogy a vállalkozás tízmilliós veszteségeket produkált. Egyéb, témába vágó hír, hogy a szexpartin feltűnő ikerlányok budapesti vállalkozása is csődbe ment. Mindkét ügyről erre a linkre kattintva olvashatsz.

Négyből három koronás beteg fél évvel később is küzd a tünetekkel

Fotó Go NakamuraGetty Images

Vuhani betegek vizsgálata alapján beigazolódni látszódik az a felvetés, hogy nem tulajdonítunk elég nagy jelentőséget az új koronavírus hosszú távú tüneteinek. Bővebben.

Oltási útlevél bevezetését javasolják a görögök az EU-nak

Kyriakos Mitsotakis görög miniszterelnök levélben kérte Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság elnökétől az igazolás bevezetését. Mit jelentene ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

“Álljon le. Vége van. A választásnak vége” – Donald Trump még mindig csalást emleget

Névtelen illetékes nyilatkozott hétfőn a Fehér Házból. Kiderült, hogy Mike Pence alelnök összetart felettesével, a múlt szerdai halálos zavargások ellenére is szeretnék elkerülni az elnök elmozdítását. Mégis könnyen lehet, hogy Donald Trumpot örökre kitiltják a politikai színtérről. Bővebben. Mindeközben Donald Trump szükségállapotot rendelt el, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) újabb, fegyveres megmozdulásokra figyelmeztetett. Részletek itt.

Két kategóriában is Szoboszlai Dominik nyert az Év Sportolója Gálán

A koronavírus nem tudta elsöpörni az 1958 óta minden esztendőben megrendezett eseményt, csak ezúttal online osztották ki a sportújságírók elismeréseit. Szoboszlai Dominik az Év férfi sportolója mellett az És sportpillanata címmel is gazdagodott, az Év női sportolója most először egy dzsúdós lett, de jó pár további díj talált gazdára, még 2020 e-sportolóját is megválasztották. Részletek itt.

Megfertőződött a vírussal a San Diego-i állatkert két gorillája is

Fotó Daniel KnightonGetty Images

A két gorilla a múlt héten különös tüneteket mutatott, az állatkerti hatóságok mintát vettek az ürülékükből. Ez lehet az első ismert eset, amelynek során majmok kapták el az új koronavírust. Minderről bővebben ebben a cikkben írnak.

Valaki Donald Trump nevét véste bele egy lamantin bőrébe

Szívszorító, hogy ez a lamantin egy ilyen velejéig gonosz bűncselekmény áldozata lett

– közölték a floridai természetvédők, és 5 ezer dolláros jutalmat ajánlottak, amennyiben információval szolgálnak az állatkínzással kapcsolatban. A fiatal állatról videót közöltek, és amellett, hogy elsőre brutálisnak hangzik az eset, egy jó hírt is közöltek a lamantinról. A felvétel és az egyéb részletek itt nézegethetők.

A hétvégén már nappali fagyok lesznek

Jelentősen erősödik a lehűlés a hét második felére, szombaton és vasárnap már országszerte napközben is fagypont alá süllyed a hőmérséklet. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Ukrajna a világ egyik legkorruptabb országa, ezért...

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára