Orbán Viktor: Nem lesz jó hangulatú őszünk

Startlap - Startlap
A kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában ismertette a koronavírus elleni lépcsőzetes haditervét, és a hitelmoratórium sorsáról is nyilatkozott. Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor: Nem lesz jó hangulatú őszünk

A kormányfő szokásos péntek reggeli interjújában beszámolt a Korányi kórházban tett váratlan hajnali látogatásáról, a koronavírus elleni lépcsőzetes haditervéről, valamint a hitelmoratóriummal és a turizmussal kapcsolatban is nyilatkozott. Továbbá közölte, közölte, mekkorára nőhet a napi megbetegedések száma. Ha kíváncsi vagy, mit mondott, akkor kattints ide.

Magyar modell: a kormány folyamatosan bizonygatja, hogy felkészültünk a második hullámra, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szakadék szélén táncolunk

Míg tavasszal a fertőzések száma volt a legfontosabb, és igyekeztek azt minden eszközzel csökkenteni, mostanra stratégiát váltott Orbán Viktor, a cél csak a halálesetek elkerülése és az ország működésének fenntartása. Gyakorlatilag a svéd modellre álltunk át, de annak néhány eleméről mintha teljesen megfeledkezett volna a kormány. Állítják, az egészségügy felkészülten várja a betegek érkezését, ezzel ellentmondó hírek is érkeznek, és sem a tesztelés, sem a kontaktkutatás, sem a járványügy nem működik rendesen. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Mától bírságolnak a maszkviselés miatt

Péntektől szigorúbb maszkviselési szabályok lépnek életbe Budapesten, amelynek értelmében pénzbírsággal sújthatók a maszkot nem, vagy nem megfelelően viselők. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A koronavírustesztek hatósági árával ellehetetlenítik a magán tesztelést

Fotó: Lisa Maree Williams/Getty Images

A szakértő szerint eltűnhet a magánszolgáltatók tesztelési kapacitása a piacról, köszönhetően annak, hogy a kormány 19500 forintban határozta meg a koronavírustesztek maximális árát. Ez ugyanis csak a költségek egy részét fedezi. Részletek itt.

Kiderült, mi okozhatta a halálos hőlégballon-balesetet

Szeptember 6-án Vál község mellett leszállás közben kigyulladt egy hőlégballon, az egyik utas halálra égett, többen pedig súlyosan megsérültek. A sérültek állapotáról, valamint a baleset körülményeiről új hírek érkeztek, amelyeket ebben a cikkben olvashatsz.

Úgy akarják fizettetni Budapesttel a válságkezelést, hogy minden 100 forintjából csak 7-et tarthat meg

Az elmúlt hét legélesebb politikai vitáját váltotta ki, amikor Orbán Viktor kijelentette, hogy a fővárosnak 50-60 milliárd forinttal kellene megtámogatnia az idegenforgalmi szektor összeomlása miatt bevételkiesést szenvedőket, abból a 100 milliárd forintos megtakarításból, amit Tarlós István halmozott fel. Ahogy 2010-ben Tarlós István Demszkyre mutogatott, úgy most Karácsony Gergely is arra hivatkozik, hogy egy eladósodott, lepusztult várost örökölt. Mi a helyzet valójában az emlegetett 100 milliárd forinttal, tényleg van Budapestnek ennyi pénze? És mennyi adóbevétel jut el a fővároshoz azoktól a vállalkozásoktól, amelyeket meg kellene segítenie? A számokból úgy tűnik, a miniszterelnök csak akkor javasol igazán nagyvonalú segítségnyújtást, ha más pénzéről van szó. Sőt, a főváros egy tavalyi fideszes törvény miatt ha akarná, se tudná teljesíteni a kormány javaslatát. Részletek itt.

Nem drágul a kötelező, és hamarosan eltűnhet a károkozói pótdíj

Mivel az ombudsman jogsértőnek találta a károkozói pótdíjról szóló rendeletet, ez eltörlésre kerül, és akár már az idei évre új tarifát jelenthetnek be a biztosítók. Bővebben.

Egy német focicsapat meccs közben valósította meg a távolságtartást, 37-0 lett a vége

Fotó: Carl Recine/Pool via Getty Images

Totális vereséget szenvedett az SG Ripdorf/Molzen II az SV Holdenstedt játékosai ellen, mivel a pályán is tartották a koronavírus miatt előírt távolságot. A különös meccsre a focisták nem jókedvükben vállalkoztak. A mérkőzésről itt írnak bővebben.

Szigorítja a hozzáférést a Facebook és a Twitter

Miután szerdán több világsztár is tüntetőleg befagyasztotta a közösségi oldalát, a Facebook és a Twitter is bejelentette, hogy több felhasználói kör számára szigorít a hozzáférésen. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

A lehűlés csak átmeneti, jön a vénasszonyok nyara

Az átvonuló hidegfront után hamar megszűnik a hideg levegő utánpótlása, a hétvégén már lassú melegedésre számíthatunk, igaz, hűvös reggelekkel. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Az omikron itt van, de Magyarország nem szigorít - kellene?

képcím

Koronavírus itthon: 94 beteg hunyt el az elmúlt napon

képcím

444.hu: Völner rokonának és Rogán kabinetfőnökének is...