Kiemelt Hírek 2021. július 28.

Orbán Viktor kommentben üzent Hosszú Katinkának

Startlap Kiemelt Hírek 2021. július 28.
Vigasztalta a váratlanul gyenge eredményekért és a durva, csúnya kritikákért. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor kommentben üzent Hosszú Katinkának

A tokiói olimpián elért nem várt gyenge eredményeiért durván (és csúnyán) kritizált úszócsillagot vigasztalta a miniszterelnök. Több más politikussal egyetemben egyébként, Hoppál Péter például kreatívan megragadta az alkalmat és komcsizott is egy kisebbet. Íme.

Mi az oka annak, hogy Hosszú Katinka nem tudja teljesíteni a közvélemény, de főleg a saját elvárásait? És valóban megfosztotta Jakabos Zsuzsát egy nagy lehetőségtől, amikor későn lépett vissza a 200 pillangón? Vajon meddig lesz még ereje és kitartása a medencéhez? Ez a cikk  Hosszú Katinka elmúlt évtizedének jelentős pontjait kiragadva, szakmai érvekkel ad választ a kérdésekre, hogy miért nem azt a sportolót láthatjuk most Tokióban, aki csuklóból leúszik bárkit.

“A miniszterelnök a külföldi tulajdonosnak kedvezve gyakorlatilag bilincsbe verte a magyar dolgozókat”

A sztrájk bejelentése után szinte azonnal, rendeletben lehetetlenítette el Orbán Viktor, hogy a magyar légiirányítók tiltakozzanak. A kormányzat hallgat a tiltásról, az indokokként felsorolt “honvédelmi és nemzetbiztonsági” érdekekről, a Vasas-szakszervezet alelnöke szerint a dolgozók utolsó eszközét vették el. Az érintettek az alapjogokat féltik, a megszólaló jogász szerint súlyosan problémás a helyzet. Bővebben.

“Megcsókolom az anyaföldet és Kristóf lábát” – elkésett, leszakadt a gatyája, eltűnt az akkreditáció, de Milák így is nyert

Miután beugrott a vízbe, semmi nem veszélyeztette a győzelmét, na de addig” – fogalmazott a 200 méter pillangón megszerzett aranyérem után Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila. Ebből a cikkből megismerheted Milák Kristóf aranyérmének parádés történetét a tragikomikus bénázásoktól a szenzációs úszásáig.

Tokió: Milák Kristóf, a férfi kardozók és Tóth Krisztián volt a főszerepben

MTI/Kovács Tamás

Három magyar érem született, a férfi kardcsapat 25 év után jutott fel a dobogóra az olaszok mögött, Tóth Krisztián az orosz Mihail Igolnyikov ellen hatalmasat küzdött “a nyavalyás olimpiai éremért”. A legnagyobb nemzetközi hír egy eredmény elmaradása volt. Beszámoló a tokiói olimpia ötödik versenynapjáról.

Gyengülnek a Föld életjelei

Igen, a hőhullámok, az áradások, a tűzvészek és a ciklonok nem véletlenül sűrűsödtek meg ennyire. Több mint tízezer vezető kutató közös tanulmányban kongatja a vészharangot, talán már a hajó süllyedése után, lehetséges ugyanis, hogy a drámai éghajlati változások helyrehozhatatlanok. Ha érdekel a téma, akkor ezt az írást olvasd el.

Vakcináció: haladékot kaptak az iskolák, de van egy kis káosz

Az intézményeket hétfőn levélben kérték, értesítsék a szülőket az augusztusi oltásról, egy nappal később jött az újabb üzenet a tankerületektől, amiben sztornózták az eredeti terveket. A Nemzeti Pedagógus Kar örül a döntésnek, ugyanakkor a feladat így sem lesz egyszerű. Bővebben.

Látványos meteorhullások érkeznek

Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images

A Perseidák már javában hullanak, de a maximumukat még nem érték el, az Alfa Capricornidák és a Delta Aquaridák csúcsa egy időbe esik. Mikor érdemes az égboltra emelni a vigyázó tekinteteket? Katt ide, és minden kiderül, amit a meteorrajokról tudni érdemes.

Figyelem: ételízesítőt hívtak vissza

Érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciót válthat ki. Az érintett termék pontos paraméterei erre a linkre kattintva találhatók.

Felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések: közeleg az időjárási fordulat

A hétvégén érkezik a hidegfront, amelynek köszönhetően még kedden is csapadékra van kilátás. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Keresés az oldalon