Orbán Viktor határozatlan idejű felhatalmazása felesleges volt?

Startlap - Startlap
Egyes vélemények szerint a miniszterelnöknek nem volt igaza abban, amivel a hatalmas vitákat kavaró korlátlan idejű felhatalmazását indokolta. Reggeli hírösszefoglaló.

444: Orbán Viktor határozatlan idejű felhatalmazása totálisan felesleges volt

Ha a kormány két hónappal ezelőtt elfogadja az ellenzék módosító javaslatát, egy hosszú és heves belföldi és nemzetközi csatát úsztak volna meg arról, hogy egy diktatúra felé vezető útra lépett-e az ország. Orbán Viktor nem akart kompromisszumot kötni arról, hogy korlátlan idejű felhatalmazást kapjon a parlamenttől a rendeleti kormányzásra, és mindezt azzal indokolta, hogy az ellenzék által ajánlott három hónap nem lesz elég. Ez nem volt igaz, a számítása ugyanakkor bejött – írja a 444. A lap szerint a fő probléma egyébként nem is a felhatalmazási törvénnyel van, hanem azzal, hogy eleve kritikus állapotban vagy a magyar jogállam. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Megszólalt a Deák téri késelő édesanyja: Szeretnék kimenni a fiúk temetésére

Titokban szeretne virágot vinni a két áldozat sírjára a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián édesanyja. Az asszony fia két társáról, J. Dánielről és Marcellről is beszélt, akiket jól ismert. Cs. Krisztián egyik rokona is nyilatkozott, aki szerint a fiút az utca nevelte fel. Részletek itt.

Azonnali második járványcsúcsra figyelmeztet a WHO

Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) igazgatója hangsúlyozta: nem szabad túl hamar feloldani a korlátozásokat. Részletek itt.

Hova lehet repülni most? Meg lehet úszni a karantént? Kell koronavírustesztet csináltatni? Íme a legfontosabb tudnivalók, ha külföldi utazást tervezel

Arról, hogy hová és hogyan lehet utazni, nincs egységes európai álláspont: a tagországok egymás között nyitnak, de különböző szabályok mentén, ami nehezen követhető helyzetet eredményez. Érdemes idén már nyaraláson gondolkozni? Hova indítottak már járatokat a légitársaságok? Mikor nincs szükség tesztre, és amikor van, milyen fajtát kell csináltatni? Elkerülhető a karantén? Mi vár ránk a repülőtereken? A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján ezekre, és más, a nemzetközi utazásokkal kapcsolatban felmerülő kérdésekre próbálnak válaszolni  ebben a cikkben.

“A járványt sikerült kontroll alatt tartani, jó ellátást kaptak a betegek” – Beszámoltak élményeikről az ellenzéki politikusok, akik visszamentek orvosnak és mentősnek

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kásler Miklós márciusi felhívására, amelyben önkéntes egészségügyi dolgozókat keresett, három politikus jelentkezett: a momentumos Cseh Katalin, a jobbikos Rig Lajos, valamint a fideszes Zombori Gábor. Rig Veszprém megyében mentőzik, Cseh pedig egy sürgősségi osztályon lett önkéntes orvos. A fideszes Zombor Gábor sajnos nem nyilatkozik, így ebben a cikkben Cseh Katalin és Rig Lajos mondja el, mit tapasztaltak az egészségügyben a koronavírus ellen harcolva.

Mindjárt eléri a félezret a vírus magyarországi halálos áldozatainak száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírust, és többen meghaltak a fertőzés következtében. A koronavírussal kapcsolatos friss hazai statisztikákat erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Az év végéig kizárólag Palkovics László engedélyével vehetnek stratégiai vállalatot külföldiek

A Magyar Közlönyben hétfőn megjelent rendelet értelmében vendéglátóhelyek, magánkórházak, építőipari cégek megvásárlásához is miniszteri engedélyre lesz szükség. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Pontozni és rangsorolni fogja a lakosait az egyik legnagyobb kínai város

A kínai kormány február óta használ egy telefonos egészségügyi kódrendszert, amelynek alapján a lakosok mobilján felvillanó fények jelzik például, hogy felszállhatnak-e egy tömegközlekedési eszközre. Ezt fejlesztik tovább Hangcsou városában, igen aggasztó módon: a hatóságok hamarosan pontosan tisztában lehetnek vele, ki mennyit dohányzott, ivott, sportolt vagy aludt az adott napon. A rendszerről erre a linkre kattintva olvashatsz tovább.

“Technológiai tour de force”: megvan az első hivatalos fotó a Mercedes új S-osztályáról

Fotó: Thomas Niedermueller/Getty Images

A német márka nyilvánosságra hozta a 2013-ban megérkezett aktuális Mercedes S-osztály utódja, a W223-as kódjellel futó hetedik generáció első hivatalos gyári felvételétOla Källenius, a Daimler AG feje elmondta: az előd magasra tette a lécet, és az új modell is kivételes lesz. Fotó és további részletek itt találhatók.

Délutánra megérkeznek az újabb zivatarok

Továbbra is változékony marad az idő: erőteljes gomolyfelhő-képződésre és záporokra, zivatarokra számíthatunk. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham...