Kiemelt Hírek 2021. január 22.

Orbán Viktor elmondta, mikor oldják fel a korlátozásokat Magyarországon

Startlap Kiemelt Hírek 2021. január 22.
A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában öt csoport beoltásához kötötte az "új időszámítást". Reggeli hírösszefoglaló.

Orbán Viktor elmondta, mikor oldják fel a korlátozásokat Magyarországon

A miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában öt csoport beoltásához kötötte az “az új időszámítást”, amikor a magyar lakosság felszabadulhat a járványellenes intézkedések alól. Orbán a csütörtöki uniós konferenciával kapcsolatban nemtetszését fejezte ki. Ha kíváncsi vagy, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Európai Tanács: Fenn kell tartani a korlátozásokat 

Az Európa Tanács éjszakába nyúló konferenciát tartott a tagállamok vezetőivel. A tanácskozás után Charles Michael elnök tájékoztatott a várható intézkedésekről, Ursula von der Leyen EB-elnök pedig arról beszélt, hogy hamarosan a lakosság többségét védetté tehetik a vírus ellen. Bővebben.

Direkt36: Orbán Viktor megrémült egy statisztkai adattól, ezért változtatta meg teljesen a járványkezelési stratégiát

Orbán Viktor és Pintér Sándor az operatív törzs ülése előtt a Belügyminisztérium épületénél 2020. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Míg az első hullám idején a magyar életeket tűzte ki a zászlajára a Fidesz, és mélyen behúzták a kéziféket, a második etapban immár a “Magyarországnak működnie kell” szlogen alatt intézték a koronavírus elleni küzdelmet. Mi okozta ezt az éles váltást? A Direkt36 oknyomozó központ ezen cikke  egy augusztusi bulira kalauzolja el az olvasót, amelynek idején a Fidesz kifejezetten nagy népszerűségnek örvendett, a jelenlévő kormánypárti politikusok egy szám hallatán azonban mégis nagyon elkomorultak hirtelen. Az adat hatására született meg az új koronavírus elleni kormánystratégia.

Mutatjuk, mennyit spórol Orbán egy átlagos fiatalnak az adómentességgel

Orbán Viktor egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy legkésőbb jövőre jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 alatti fiatalok. Hány embert érint az új kedvezmény? Mennyi pénzt takaríthatnak meg? Vagyis valódi segítséget jelent-e a fiataloknak a tervezett intézkedés, vagy inkább választások előtti marketingfogásról van szó? Ezekre a kérdésekre adja meg a választ ebben a cikkben a Kopint-Tárki vezető kutatója, Matheika Zoltán.

Az ingatlan.com-on árulták az EU-s pénzből felépített környezetvédelmi szellemközpontot

A Régiók Fejlesztéséért Egyesület az elmúlt évtizedben uniós százmilliókat kaszált különféle zöldprojektekre, ezek keretében valósították meg a Balaton Kapuja Környezetvédelmi Központot. A helyiek szerint az épületben néha felbukkant egy család, de sokan azt se tudták, hogy az ingatlan nem magánház. Mindeközben az egyesület beszámolójában jókora forgalmat jegyeztek fel, és a házzal immár azt kezdenek, amit csak akarnak. Minderről bővebben itt írnak.

Náci Enigma gépeket hoztak fel a búvárok a Balti-tenger mélyéből

Enigma kódológép. (Fotó: Ian Waldie/Getty Images)

A második világháború alatt a Harmadik Birodalom üzeneteinek titkosítására és visszafejtésére használt kódológépekre teljesen véletlenül bukkantak rá Németország partjainál. Fotók és további részletek ide kattintva nézegethetők.

Kivonják a forgalomból a műanyagot és bambuszt együttesen tartalmazó termékeket

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy rövid türelmi idő után büntetni fogja az ilyen termékek árusítását. Mit jelent ez a gyakorlatban, és miért van erre szükség? Erről szól ez a cikk.

Anthony Fauci szerint felszabadító érzés, hogy Donald Trump nélkül végre a tudományról beszélhet

Donald Trump és Anthony Fauci a Fehér Ház Rózsakertjében 2020 májusában. (Fotó: Drew Angerer/Getty Images)

Az Egyesült Államok vezető járványszakértője a Fehér Ház sajtótájékoztatóján beszélt arról, mennyire kellemetlen volt ellentmondani az elnöknek. Részletek itt.

Havazással záródhat a hét

Ugyan a szokatlanul enyhe idő még hőmérsékleti rekordot is szülhet, hétvégén már jön az időjárási fordulat. A következő napok részletes előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon