Orbán Viktor disznót vágott: "Errefelé még nem öltem disznót"

Startlap - Startlap
A miniszterelnök 13 év után először dolgozott fel malacot kamerák előtt, mellényzsebében vitte Öttömösre saját receptjét, és ismét Fásy Ádámmal lett piros a paradicsom. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor disznót vágott: “Errefelé még nem öltem disznót”

Orbán régen rendszeresen vágott disznót kamerák előtt, de a Miniszterelnökség 2009 óta titkolta, hogy öl-e még sertést. Az utolsó ilyen felvétel Felcsúton készült, az Orbán család tagjai mellett Mészáros Lőrinccel, Demján Sándorral és az azóta elhunyt Takács Ferenc egykori fideszes politikussal, akit sokan csak Orbán böllérjeként ismertek. A kormányfő szombaton Öttörmösre ment disznót ölni, a Fidesz helyi jelöltjéhez, a pálinkák csúsztak, Orbán pörkölt, és természetesen felcsendült a kormány új, ízléses mulatós himnusza. Videó.

A szerb elnök: Novak Djokovic kárára akarták megmutatni, hogyan működik a világrend

Aleksandar Vucic értelmetlennek nevezte az ausztrál szövetségi bíróság eljárását, az ügyész egyértelműen hazudott, a helyi kormány pedig nem egyértelmű szabályokat alkotott – állítja. 

Azt hiszik, hogy ezzel a tíznapos zaklatással Djokovicot alázták meg, de csak saját magukat járatták le, ő pedig visszatérhet a hazájába, és emelt fővel nézhet az emberek szemébe.

Mindeközben a hússzoros Grand Slam-győztes is reagált a hírre, hogy nem indulhat az Australian Openen

Kényelmetlenül éreztem magam, amiért az elmúlt hetekben én voltam a középpontban.

Az elnök nyilatkozata itt, Vucic kommentárja pedig itt olvasható.

Magyarországon is érezni lehetett a tongai vulkánkitörés lökéshullámát

Magyar idő szerint szombat délelőtt a 21. század egyik legnagyobb vulkánkitörése zajlott le a Csendes-óceánon, Új-Zélandtól északra. A Tonga-szigetek víz alatti vulkánjának hamufelhője a sztratoszférát is elérte, a kitörés hangját több mint 1000 kilométer távolságban is hallották, a hirtelen légköri nyomáshullám pedig körbeérte a Földet, vagyis a bolygó minden pontján érzékelték. Ha érdekel a téma, akkor ezt a két cikket olvasd el.

18 éves kor felett kötelező lehet az oltás Ausztriában

Jan Hetfleisch/Getty Images

Az osztrák törvényhozás csütörtökön szavaz a törvényjavaslatról, amelynek értelmében három lépcsőben vezetnék be a kötelező vakcinációt. Aki nem tartozik a felsorolt kivételes kategóriákba, de mégis elutasítja az oltást, akár 1 millió forinttal is bírságolható. További információkért katt ide.

Tamás Gáspár Miklós és Markó Béla is az idei Baumgarten-emlékdíjasok között

A Baumgarten Ferenc Ferdinánd által alapított eredeti Baumgarten-díj 1929-től 1949-ig élt, kurátora sokáig Babits Mihály volt. A rangos irodalmi elismerést aztán azért élesztették újra, mert

a pártpolitika a szakmaiságot mellőzve sorozatosan inkorrekt módon dönt

a művészeti díjazásokról. Az idei névsort Kukorelly Endre a 24.hu oldalán jelentette be. Videó és további részletek itt.

Hajmeresztő mutatványt hajtott végre egy BMW-s Vácon

Saját maga és a többi közlekedő életét is komoly veszélybe sodorta a sofőr a 2-es főúton. A felvétel, amelyet a Bp-i Autósok Közössége osztott meg, erre a linkre kattintva található.

Anti-ellenanyag magyarázhatja a posztcovidot?

Dr. Falus András szerint “szinte a teljes belgyógyászati tankönyvet” érinti a betegség lezajlása után jelentkező, akár hosszan elhúzódó tünetegyüttes. Ennek hátterében állhat Niels Jerne Nobel-díjas dán immunológus 1970-es években megfogalmazott elmélete. Ebben a cikkben a Széchenyi-díjas immunológus beszél a témáról, valamint választ ad az omikront érintő olyan aktuális kérdésekre is, miszerint mi az igazság az aktívabb megfertőződésről és az enyhébb betegségről, ha enyhébb a betegség, az a posztcovid esélyét is csökkenti-e, és miért nem úgy működnek a vakcinák, mint a korábbi variánsoknál.

Videón, ahogy üvegtáblaként felhasad a Balatont borító jég

MTI/Varga György

A rendőrség korábban arra hívja fel a figyelmet, hogy bármennyire is hívogató a tavat borító fényes jégréteg, sem közlekedésre, sem sportolásra nem alkalmas. Az Időkép webkamerái által Badacsonytomajnál rögzített felvételből elég jól látszik, miért. Íme.

(Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor)

Ez is érdekelhet

képcím

Népszava: milliárdos gyorssegélyt küld Magyarországnak az EU

képcím

Még hosszú ideig maradhat az árstop

képcím

TB-támogatottá vált az injekció, amely súlyos allergiás roham...