Orbán Viktor: Akkora győzelmet arattunk, hogy még a Holdról is látszik

Startlap - Startlap
"De Brüsszelből egészen biztosan" - tette hozzá Orbán a győzelmi beszédében. Hírösszefoglaló. Választás 2022 - a legfrissebb hírek.

Hatalmas győzelmet arattunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap késő este a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén. A kormányfő a Bálna rendezvényközpont előtt felállított színpadon – nem sokkal 23 óra előtt mondott – beszédében úgy fogalmazott: hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan.

“Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztük ki olyan jól, mint ma este” – fogalmazott. A kárpátaljai magyaroknak Orbán Viktor azt üzente: tartsanak ki, ne féljenek, az anyaország velük van.

Videón Orbán Viktor győzelmi beszéde.

Frontvonal: elemzés, élő választási műsor ide kattintva.

Egyre biztosabb az újabb kétharmad

Győzelmi beszédét mondta el tehát a miniszterelnök, már nem kérdés, hogy újra kormányt alakíthat. Sőt, az is egyre biztosabb, hogy újra meglesz a kétharmad az Orbán-kormánynak.

A feldolgozottság már 77,55 százalék, 135 mandátumon áll már a Fidesz-KDNP. Míg ez ellenzéki összefogásnak 57 mandátuma van. Lázár János is legyőzte Márki-Zay Pétert.

Élő eredménykövetés, hírek percről percreitt.

Ez is érdekelhet

képcím

Kvíz: Orbán vagy Magyar mondta?

képcím

Orbán: Brüsszel nyálas, váladékos, csigaszerű, nyálkás közeg

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit