Orbán Viktor: A szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus

Startlap - Startlap
A miniszterelnök szerint azért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra, mert „Brüsszel megtámadta Magyarországot”, a kormány pedig "nem lesz elég" a küzdelemben.

Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában az ötkérdéses népszavazásról beszélt pénteken, úgy fogalmazott, azért van rá szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot. “Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak. Két lehetőségünk van: engedünk, vagy nem. Miután gyermekeink jövője a tét, küzdeni kell, a kormány pedig nem lesz elég ebben, mindenki segítségére szükség van” – mondta a miniszterelnök. 

“Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus” – tette hozzá Orbán, aki úgy vélekedett, azt kell tudomásul venni, hogy tisztelni kell a világ nemzeteit, és nem lehet úgy tisztelni, hogy a népet és a kultúráját nem tiszteli valaki. A zsarolást elfogadhatatlannak tartja.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán szerint az EU-shelyreállítási pénz nem ajándék, jár nekünk. “Tudják késeltetni, de nem tudják nem ideadni” – fogalmazott. 

Az interjú során felvetődött a Pegasus-botrány is, de miniszterelnök egy mondattal reagált csak, szerinte Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott az ügyben.

Ezután rátértek a járványhelyzetre, és szóba került az egészségügyi dolgozók oltásának kötelezővé tétele, elhangzott, hogy oltási akcióval indul a tanév, végül a ma kezdődő tokiói olimpiáról is beszélt a miniszterelnök, részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak