Orbán rendelettel írta felül a bíróság ítéletét

Startlap - Startlap
A miniszterelnök által jegyzett rendelet szerint már nem a kórházigazgatók dönthetnek a sajtó beengedéséről a kórházakba. Heti hírösszefoglaló.

Orbán rendelettel írta felül a bíróság ítéletét

Néhány nappal azután, hogy a bíróság kimondta, a kórházigazgatók hatásköre eldönteni, kit engednek be az intézményekbe, a kormány villámgyorsan hozott egy rendeletet, ami szembemegy a bírósági ítélettel. Ha érdekel, mit tartalmaz pontosan az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett rendelet, ebből a cikből megtudhatod.

Elmagyarázták, miért nem volt maszk Orbán Viktoron a cukrászdában

Korrupciós ügyek se váltanak ki akkora felháborodást, mint a kormányfő hétvégi videója Pátyról, amelyen ő és külügyi államtitkára kedélyesen válogatnak egy helyi cukrászda süteményes pultjánál. Védőfelszerelés nélkül. Orbán Viktor sajtófőnöke magyarázkodik. Íme a felvétel és a további részletek.

Pegasus: az adatvédelmi hatóság végzett a vizsgálattal és mindent rendben talált

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak sikerült megállapítania, hogy a magyar újságírók, ismert kormányellenes figurák, gazdasági vezetők és politikusok megfigyelése minden esetben megalapozottan, nemzetbiztonsági érdekek miatt történt. Azt viszont, hogy kiszivárogtak a kémszoftverrel célba vett telefonszámok, már törvénysértőnek véli a hivatal. További információkért katt ide.

Orbán Viktornak végre sikerült kifizetnie tartozását, Gyurcsány vagyona az egymilliárdot közelíti

Völner Pál a kenőpénzek ellenére csak szegényebb lett, Pintér Sándor továbbra is tele van ingatlanokkal, Szijjártó Péter a saját szüleinek tartozik, Polt Péter fontosnak tartotta megjegyezni, hogy 25 ezer forintnyi szóróajándékot kapott tavaly karácsonyra, Márki-Zay Péter csak a polgármesteri tiszteletdíjából él, a mégsem diplomás Bangóné Borbély Ildikónak egy kocsin kívül semmije sincs. Megérkeztek a 2021-es képviselői vagyonnyilatkozatok.

Elkezdődött az élelmiszerárstop: megérkeztek az első fotók a boltokból, egymás után vezetik be a mennyiségi korlátozásokat

MTI/Balogh Zoltán

Február elsejétől a 2021. október 15-i szinten rögzítették a cukor, a liszt, az étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos tej árát. Az MTI fotósa megnézte, hogyan teljesítik a kereskedők a kormány szabályozását. Galéria

Mindeközben a Lidl után a Tesco, a Spar és a CBA is bejelentette, hogy – legalább a boltok egy részében – maximalizálják az érintett termékek egyszerre megvásárolható mennyiségét. A Soproni Egyetem adjunktusa és docense a Lidl bejelentése kapcsán azt mondta: a lépésnek nem a készlethiány az oka, hanem épp ellenkezőleg, marketingfogásról van szó. Bővebben

Orbán Viktor találkozott Vlagyimir Putyinnal: “Szeretnék nyerni, jó reményeim vannak arra, hogy hosszú évekig működhetünk együtt”

A magyar miniszterelnök az orosz-ukrán konfliktus vonatkozásában “békemisszóként” tekint moszkvai látogatására, a paksi együttműködésről kijelentette, “ragyogóan halad”, és jelezte, még több gázt szeretne szállítani Oroszországból. Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin találkozójáról ebben a két cikkben írnak.

Oltási igazolvány: a kormány megváltoztatta korábbi döntését

A csütörtöki Kormányinfó legfontosabb bejelentése az oltási igazolványok érvényességi idejének változásával kapcsolatban hangzott el. Gulyás Gergely reagált arra a szerdai információra is, hogy február elsejétől az uniós tagállamok beutazáshoz kötelesek elfogadni a keleti vakcinát is, ha a második, vagy harmadik oltás nyugati. Sajnos nem szolgált kedvező hírrel. Minderről itt olvashatsz bővebben.

Szintén e heti hír, hogy az Európai Bizottság azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány terjedése miatt egy évvel, 2023. június 30-ig hosszabbítsák meg az európai uniós digitális Covid-igazolványokról szóló rendelet hatályát. Egyéb javaslataik is vannak, amikről itt olvashatsz.

Több iskolában megbüntetik a sztrájkoló tanárokat

Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke (b) és Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) országos választmányának tagja közös sajtótájékoztatót tart a Hősök terén 2022. január 31-én. A háttérben Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás, a PSZ alelnökei és Komjáthy Anna, a PDSZ országos választmányi elnöke (b-j). (MTI/Soós Lajos)

Elkezdődött azoknak a pedagógusoknak a szankcionálása, akik részt vettek hétfőn a kétórás figyelmeztető sztrájkban – írja a Népszava. Részletek.

Ha kíváncsi vagy, a magyarok hány százaléka ért egyet a pedagógussztrájkkal, egy friss közvélemény-kutatásból kiderül.

Schadl György diplomata-útlevelét Völner Pál kérte, felmentették az egyik letartóztatott végrehajtót egy pótmagánvádas eljárásban

Napról napra egyre több részlet lát napvilágot a Völner-Schadl-ügy kapcsán. A Bírósági Végrehajtói Kar korrupcióval gyanúsított elnöke Szijjártó Pétertől kapta útlevelét, mert a miniszterhelyettesek ilyen kéréseinek “eleget szokott tenni”. Részletek.

Pekingi olimpia: így vonult be a magyar csapat

Pénteken elstartolt a téli olimpia. A magyar nemzeti lobogót Kékesi Márton és Tóth Zita alpesi sízők vitték, a háttérben a Magyar táncok dallama csendült fel. Videó.

 

Címlapkép: MTI/Vajda János

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar erre az öt kérdésre vár választ Orbántól

képcím

Ez volt Orbán első fizetett munkája - A hét legfontosabb hírei...

képcím

Magyar Péter máris veri Orbánt és a Megafont a Facebookon