"El kell foglalnunk Brüsszelt" - Orbán Viktor kiadta választási manifesztumát

Startlap - Startlap
A Fidesz a 2024-es EP-kampányát a régi szlogenekkel indítja: Orbán Viktor ígérete szerint ő az, aki megment minket a migránsoktól, a háborútól, a transznemű gyerekektől és a szegénységtől.

A kormánypárt pénteki kampánynyitóján a Millenárison Orbán Viktor miniszterelnök is felszólalt. Menczer Tamás kommunikációs igazgató korábbi bejelentése értelmében az eseményen a Fidesz elfogadta a “Választási Manifesztumot”, amelyben a június 9-i európai parlamenti választás tétjét és a párt legfontosabb célkitűzéseit fogalmazták meg.

“Lássuk jól, az ellenfeleink azért nem tudják másfél évtizede megszerezni az emberek bizalmát, mert eljátszották a becsületüket, elfeledkeztek az alázatról” – kezdte beszédét a miniszterelnök, aki szerint a “választási győzelem egy eszköz, amivel az embereket szolgálhatjuk”, és a Fidesz ezt teszi 14 éve.

“Ha nyerni akarunk, világosan kell látnunk, és vállalnunk kell, hogy kik is vagyunk” – közölte Orbán, majd arról beszélt,

a Fidesz-kormány állította talpra a magyar gazdaságot, amelyet “a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt”. 

Orbán Viktor elmondta, ők azok, akik munkát adtak a romáknak, Orbán szerint “ma kétszer annyi cigány ember dolgozik Magyarországon, mint Gyurcsány alatt”, és hozzátette, ebben a választási küzdelemben is számítanak rájuk. Orbán felsorolása szerint a baloldalhoz képest a minimálbér 3,5-szeresére, az átlagbér 3-szorosára nőtt, a felére csökkentették a mély nélkülözésben élő magyarok számát, 14 év alatt közel kétszeresére növelték a magyar gazdaság méretét, ezenkívül említette a nyugdíjemelést, a 13. havi nyugdíjakat, és azt, mennyivel nőtt a háztartások pénzbeli megtakarítása és autóinak száma.

Mi vagyunk azok, akik fel fogjuk számolni a szegénységet, amit a baloldal hagyott maga után

– jelentette ki. Orbán Viktor szerint “a magyarok ma jobban élnek, mint a Gyurcsány-korszakban”, és “az emberek ezt tudják, ezért akarják minden választáson, hogy folytassuk ezt újra”, és hozzátette, “ilyen munkával a hátunk mögött ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei”

A kormányfő a magyar helyzet értékelése után Brüsszelre váltotta a témát, szerinte ugyanis “Brüsszel felől veszély fenyeget”, Európa “recseg-ropog”.

Brüsszelben baj van, nagy baj, a vezetés csődöt mondott, Európa gazdasága hanyatlik

– fogalmazott, majd újabb felsorolásba fogott. A miniszterelnök szerint “a zöld átállás katasztrófa”, a migránsok “özönlenek”, a bűnözés nő, az ukrán gabona tönkreteszi az európai gazdákat, és

a gyerekeket “át akarják nevelni, és gender aktivisták kezére adni”.

“A brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemelnek még egy esélyt, Brüsszelben változás kell” – közölte, és úgy folytatta, ezt nekik kell végrehajtani, “el kell foglalnunk Brüsszelt, félre kell tolnunk a brüsszeli bürokratákat, és kézbe kell vennünk a dolgokat”.

Ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

– közölte. Orbán Viktor szerint ugyanakkor a legnagyobb baj, hogy “Brüsszelben ma háborúpárti többség van. Európában a politikát a háború logikája uralja”, Orbán “mindenki részéről és mindenki felől háborús készülődést” lát. A kormányfő egy újabb világháború veszélyét vizionálja, mint mondta, “a világháborúkat az elején sosem hívták világháborúnak”. Orbán Viktor szerint a nemzeti kormány a garancia arra, hogy Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba, 

“ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban” – mondta el, majd háborúpártisággal vádolta a baloldalt, akiket Orbán szerint a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták és Soros György hálózata dollármilliókkal pénzel, és valójában egy bábkormányt akarnak Washington és Brüsszel irányításával.

“Ne hagyjuk Magyarországot” – fogalmazott Orbán, és hozzátette, harcolnunk kell, meg kell védeni a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményeket, a családokat, különösen a gyerekeinket. Beszédét azzal zárta,

hogy Brüsszelben is értsék, no migration, no gender, no war, ez áll a választási manifesztumban

Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Lengyelország határait fenyegeti Medvegyev

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"