Magyar Microsoft-botrány: meglepő fordulat

Aggasztó a magyarországi korrupciós helyzet egy eddig eltitkolt jelentés szerint, durván eladósodtak a magyarok, sokkoló videót tett közzé az MLSZ. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-08-01 18:15

Fotó: iStock

Magyar Microsoft-botrány: megnevezte a hazai érintetteket az amerikai hatóság

A Napi.hu szerint a korábban megjelent tudósításokat kiegészítette az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (U.S. Securities and Exchange Commission – SEC) most nyilvánosságra hozott jelentése, amelyben a súlyos korrupciós ügyben konkrétan már hivatalos magyar szervek érintettségéről írnak. Hogy szerintük melyek is ezek a hazai intézmények, ide kattintva te is megtudhatod.

Orbán Viktor Ursula von der Leyennel tárgyalt Brüsszelben

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A miniszterelnök az Európai Bizottság új elnökéről azt mondta, „a jövőről való gondolatai között ugyanazok a kérdések lebegnek, mint a mi fejünkben”. 

Arról is beszélt, szerinte von der Leyen hogyan közelíti meg a migráció kérdését. Ha érdekel, mit mondott erről a miniszterelnök, valamit, hogy mit nevezett közös szándéknak, akkor akkor kattints ide. 

Aggasztó jelentések láttak napvilágot Magyarországról

Elérhetővé tette három, Magyarországról szóló jelentését az Európa Tanácshoz tartozó Korrupció Elleni Államok Csoportja, vagyis GRECO. A szervezet a strasbourgi székhelyű Európa Tanácshoz tartozik, a tagok rendszeresen értékelik egymás korrupcióellenes teljesítményét. Magyarországnak már négy éve, 2015-ben is több javaslatot is megfogalmaztak – illetve az ezt követő időszakban is megtörtént a javaslattétel – , ám eddig ezeket a magyar kormány nem engedte nyilvánosságra hozni. 

A dokumentumban elég komoly tételmondatok vannak a hazai korrupció tekintetében, például ilyenek

Rohamtempóban adósodnak el a magyarok személyi hitelekben

Fotó: iStock

A lakosság adóssága tovább nő, miközben a kamatterheinek csökkenésére rövid távon már nincs tér – írja a Pénzcentrum. A lap szerint, bár a lakáshiteleknél meglehetősen tudatosnak látszanak a magyarok, a személyi hitelek esetén ez már kevésbé igaz. Hogy pontosan hány milliárd forinttal tartoznak a magyarok, arról itt találsz egy elég szemléletes ábrát. 

Jogerős: az Origo egy magyar, kómába esett lányról készült, lopott fotóval illusztrált egy migránst

egy otthoni ápolásra szorult, kómában fekvő lány képét használta fel az Origo internetes portál egy migránsozós cikkében. A lány édesanyja helyreigazítási pert indított a kormánylap cikke ellen, majd – végül másodfokon – megnyerte. Az esetet megírta a 444.hu:  egy olyan állítólagos franciaországi esetről szólt, amikor egy állítólag migráns férfi megpróbálta volna megerőszakolni a szomszédját, aki korábban a barátnője volt.  Ám az Origo nem hagyta annyiban, és pert indított a lap ellen. Hogy mi lett az ügy végeredménye, arról itt olvashatsz bővebben. 

Rendszámszigorítás jön Magyarországon

A friss Jedlik Ányos Terv 2.0 megalkotói a magas károsanyag-kibocsátású, nagy tömegű plug-in hibrid hajtású autók esetében a zöld rendszám megszüntetésére tettek javaslatot. A témában Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter is megszólalt. Itt elolvashatod, mit mondott a politikus. 

Az MLSZ sokkoló videót tett közzé

A Magyar Labdarúgó Szövetség a júliusi elnökségi ülésükön úgy határoztak, tovább szigorítják a pirotechnikai eszközökre vonatkozó szabályzatukat. Döntésüket egy elég brutális videóval indokolják, amelyen vélhetően egy angol ultra mutatja be a lelátón történ pirotechnikai balesete következményét; súlyosan roncsolódott jobb kezét és mellkasát. A felvételt itt lehet megnézni.

Így pakolják a bőröndöket Ferihegyen  – videó

Ismét napvilágot látott egy felvétel, amelynek láttán sok minden eszünkbe jut, csak az nem, hogy az ott dolgozók óvják csomagjainkat. A felvételen látszik, hogy az egyik dolgozó egyáltalán nem sietve, “hanyag profizmussal és mérhetetlen nyugalommal pakolja-dobálja a poggyászokat.” Hogy ez pontosan mit jelent, azt ide kattintva megtudod. 

Mai nap hírei

Magyar siker: érkezik az első szállítmány az egyik leghatékonyabb készítményből

demokrata.hu12 órája

Börtönbe zárták Navalnij orosz politikust, megnőtt a Bitcoin adományok száma

bitcoinbazis.hu12 órája

Kötelező lesz az ügyfélazonosítás a Google fiókokban

digitalhungary.hu13 órája

Üvegdarabok lehetnek egy magyar gyártó sajtjaiban

agroinform.hu15 órája

Kellemes Netflix újítás

itbusiness.hu15 órája

Tízszemélyes Volkswagen Tiguant fogtak a magyar rendőrök

autonavigator.hu17 órája

Fél nap alatt védettséget adhat a koronavírus ellen egy új magyar gyógyszer

168ora.hu17 órája

Mesés vagyon, ezt hagyta örökösére Pécsi Ildikó

metropol.hu18 órája