Kiemelt Hírek 2018. június 26.

Orbán elárulta, miért nem várta ki a sort a rendelőben

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 26.
Megkérdezték tőle a parlamentben, hát válaszolt.

A jobbikos Gyöngyösi Márton arról beszélt hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában, hogy a közelmúltban Orbán Viktort egy egészségügyi szakrendelésen soron kívül fogadták, pedig “ha kivárta volna a sorát, bőven lett volna ideje elmélkedni a magyar egészségügy katasztrofális helyzetén”.

Orbán Viktor válaszában azt mondta: csak akkor vesz igénybe VIP-ellátást, ha feltétlenül szükséges. Hozzátette, azokba a kórházakba és azokhoz az orvosokhoz jár, ahová az összes többi magyar ember. Az említett esetben pedig megkérdezte a várakozókat, előre engedik-e, és miután igennel válaszoltak, előrement – idézte fel a történteket.

Gyöngyösi  arra is kíváncsi volt, „mikor kezdenek el végre foglalkozni az egészségügy helyzetével”, a legégetőbb problémák közül megemlítve a betöltetlen orvosi állások számát, a betegek hosszú várakozási idejét, és  a kórházi ágyak elégtelen számát.

A miniszterelnök válaszában elmondta, a kormány 550 milliárd forinttal költ többet egészségügyre most, mint a 2010-es kormányváltáskor. A betöltetlen orvosi álláshelyek számával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy az orvosok külföldi munkavállalását a Jobbik egyik képviselője aktívan és pénzért szervezte. Azt is mondta, az ország egyik legjobb professzorát – Kásler Miklóst – kérte fel, hogy a kormányban az egészségüggyel foglalkozzon.

 

(MTI)

Keresés az oldalon