Megszólalt az újságíró, akit Orbán Viktor beelőzött a budapesti kórházban

Startlap - Startlap
Már vicc is született az esetről: ’– Orbán Viktor: Elnézést, előreengedne…’

Kedden írtuk meg, hogy egy budapesti kórház szakrendelőjében Orbán Viktort soron kívül fogadta az orvos, sőt az egyik, a vizsgálóban már benn tartózkodó pácienst visszaküldték a folyosóra. A várakozók nem tiltakoztak, a miniszterelnök pár perc elteltével, recepttel a kezében távozott.

Sokan kamuhírnek tekintették a beszámolót, de az Index újságírója egy cikkben felfedte kilétét, és megírta, mit gondol a történtekről. Joób Sándor az eset inspirálta viccel kezdi írását:

– Orbán Viktor: Elnézést, előreengedne a rendelőbe?

– Nem. Én vagyok a soros.

Az aktuálpolitikai felhangú poén után azonban komolyra vált az újságíró, aki úgy véli, egy kormányfő esetében talán még a soronkívüliség is megengedhető, „bár egy, már épp bent lévő beteget kiküldeni a miniszterelnök miatt, na, azt nehéz lenne egyenlőségnek nevezni”.

Joób leginkább azt sajnálja, hogy az előre engedett, így a kórházban csak perceket töltő Orbán nem láthatott rá ilyen rövid idő alatt a magyar egészségügy valós helyzetére. Ezek után az Index újságírója hosszan sorolja negatív tapasztalatait.

Elmondja többek között, hogy ha Orbán beállt volna a várakozók sorába, körülbelül négy-öt óra múlva jutott volna be az orvoshoz. Hogy valószínűleg állva kellett volna várakoznia, mert a három közvetlenül egymás mellett lévő rendelőre összesen 5 darab szék jut. Hogy csak nehezen tudott volna levegőt venni a körülbelül 5 négyzetméternyi, ablaktalan, légkondi nélküli szűk helyen, ahol 28-30 fokban várakoztak az emberek.

Orbán azt is hallhatta volna, hogy a vizsgálóban csak egyetlen számítógép van, hogy sorszámokat nem osztanak a várakozóknak, a betegeknek egymás között kell beosztaniuk a sorrendet. És ha bejutott volna végre a vizsgálóba, ”akkor inkább visszafordult volna. Mert abban a szobában, ahol a doktor úr reggel fél nyolc óta megállás nélkül látta el a betegeket, még kevesebb levegő és mellé 31-32 fok volt”.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán szerint "egyszerű és primitív", ahogy Kijev pénzt kér

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Orbán Viktor a szekrényében őrzi Dzsudzsák cipőjét