Orbán: A Jobbik hűségesküt tett Sorosnak, Mekk mesterekkel akarják felújítani a Lánchidat

Startlap - Startlap
Érdekes válaszok születtek a miniszterelnöktől hétfőn az azonnali kérdések órájában. Esti hírösszefoglaló.

Orbán Viktor már a jobbikkal kapcsolatban is Sorost emlegeti, sőt Mekk mesterekről is beszélt hétfőn

Érdekes kérdéseket kapott a kormányfő a parlamentben: miért nem ér 10 milliárdot a kormánynak a Lánchíd, vett-e fel bértámogatást a 850 embert kirúgó Mészáros, és miért kell gumibot az iskolákba? A részletek a válaszokkal itt érhetőek el. 

Szokatlanul magas radioaktív sugárzást észleltek a skandinávok – Oroszország felől

Fotó: Getty Images

Finnország, Norvégia és Svédország felett az atmoszférában magas mennyiségű radioaktív izotópot észleltek. A Nemzetközi Atomenergia‑ügynökség vizsgálatot indított. Részletek itt.

A nyolcadik leggazdagabb magyar jótékony célra fordítja majd a vagyona nagy részét

Jellinek Dániel nemcsak jövőbeli terveiről, hanem arról is beszélt, miként lett belőle 43 éves korára az ország egyik legvagyonosabb embere. Az interjú legérdekesebb részeit erre a linkre kattintva olvashatod el.

Müller Cecília reagált a DK vádjaira a koronavírus-teszteléssel kapcsolatban

Miután felröppent a hír, hogy Müller Cecília a koronavírus-tesztek visszafogására ösztönzi a kórházakat, és kifizettetné velük a feleslegesnek vélt teszteket, az országos tiszti főorvos az M1 csatornáján reagált. Mit válaszolt Müller? Innen kiderül.

Több hónapos magányos porosodás után újra felszállt Mészáros Lőrinc kedvelt magángépe: luxushajóra szállított utasokat

A  OE-LEM lajstromjelű Bombardier hosszabb szünet után Ferihegyről Rijeka felé vette az irányt. Videót és további információkat találsz az útról ide kattintva találsz.

Nemzeti konzultáció: feljelentést tesz a Fidesz, mert szerintük lopják a kérdőíveket

A párt szolnoki szervezete fordul a rendőrséghez.Tasnádi Zoltán, a helyi közgyűlési frakció vezetője hétfőn sajtótájékoztatón az ügy kapcsán az ellenzéket támadta. Minderről bővebben itt írnak.

7,8 milliárdból készülnek a Közlekedési Múzeim tervei

Az uniós közbeszerzési értesítő hirdetményből kiderült, hogy 7,8 milliárd forintba fog kerülni a Közlekedési Múzeum új épületkomplexumának megtervezése. Részletek itt.

Gigantikus pedofilhálózatra csaptak le a németek: több mint 30 ezer gyanúsított van

Tovább folytatódik a tavaly októberben indult Bergisch Gladbach-i gyermekbántalmazási ügy, amelynek kiindulópontja egy Köln melletti városban lévő családi ház. A németországi központú pedofilhálózat után kutatva már 30 ezernél is több gyanúsított nyomára bukkantak. A felkavaró esetről itt írnak bővebben.

Simicskó István váltja Harrach Pétert a KDNP élén

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jelentette be, hogy július 15-től Harrach Péter helyett Simicskó István vezeti a kereszténydemokraták parlamenti frakcióját. Semjénék számítanak Simicskó küzdősportos szellemiségére. Részletek itt.

Egy vevő le akarta égetni, de az emberek inkább milliókat gyűjtöttek a Starbucks szabálykövető dolgozójának

Lenin Gutierrez egy San Diegó-i Starbucks dolgozója. A fiatal fiú ragaszkodott ahhoz, hogy kizárólag maszkban szolgálja ki a vendégeit, de nem aratott osztatlan tetszést: egy nő a Facebookon próbálta lejáratni Gutierrezt. Ez nem sikerült neki, ugyanakkor a kommentelők tetemes összeget szedtek össze a baristának, aki így végre megvalósíthatja az álmait. Ha érdekel a teljes történet, akkor itt folytasd az olvasást.

 

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán: Magyarország nem fogja blokkolni a NATO ukrajnai döntéseit

képcím

Orbán Viktor Magyar Péterről: Bonyolította az életünket

képcím

Orbán Viktor: Legyőztük a régi és az új ellenzéket, a...