Órákon át lángolt éjjel a noszvaji idősek otthona, 65 embert kellett kimenekíteni

Startlap - Startlap
Húsz tűzoltó küzdött a lángokkal, de a létesítmény egy része így is lakhatatlanná vált.

Szerdára virradó éjjel tűz keletkezett a Noszvaj külterületén állő idősek otthonában – írja az MTI. A Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint a tüzet azóta sikeresen eloltották, de az utómunkák még tartanak. 

Az otthon dolgozói már az egységek kiérkezése előtt megkezdték a lakók kimenekítését, amit aztán a tűzoltók fejeztek be. Összesen 65 embert kellett kijuttatni az épületből. Nagy Csaba elmondta: a riasztás hajnali 2 óra után érkezett, amelyet követően Egerből, Mezőkövesdről, Füzesabonyból és Pétervásáráról öt járművel több mint húsz tűzoltót rendeltek a helyszínre. A tűzoltók nyolc vízsugárral, bő két óra alatt fékezték meg a lángokat. Égési sérülés és füstmérgezés nem volt, de öt lakó a kimenekítés közben kisebb felszíni hámsérüléseket szenvedett – őket a mentők kórházba szállították.  

A tűz a körülbelül 500 négyzetméter alapterületű épületnek csak egy részén ütött ki, ezek a helyiségek lakhatatlanná váltak. A lángok egyelőre ismeretlen okból csaptak fel, az utómunkák befejeztével helyszíni szemlét tartanak, és tűzvizsgálati eljárás indul az eset felderítésére.

Ez is érdekelhet

képcím

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...

képcím

Herendi Gábor: Eddig csendben maradtam, mert szerettem volna még...