Önkénteseket toboroznak a koronavírusos betegek kórházi ápolására

Startlap - Startlap
Noha Gulyás Gergely a múlt héten álhírnek nevezte, hogy emberhiánnyal küzd az egészségügy, a Magyar Orvosi Kamara már szervezi a képzést a laikusoknak. Reggeli hírösszefoglaló.

Önkénteseket toboroznak a koronavírusos betegek kórházi ápolására

Noha Gulyás Gergely a múlt héten álhírnek nevezte, hogy emberhiánnyal küzd az egészségügy, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) felhívásából az derül ki, hogy Győr környékén mintha mégiscsak akadnának gondok. A MOK képzést szervez a laikusoknak. Részletek itt.

Tagadják, hogy soron kívül oltják az Auchan dolgozóit

A 444.hu osztotta meg a hírt, hogy soron kívül oltanák a dolgozókat, amit az Auchan Retail Magyarország se nem cáfolt, se nem erősített meg, csak az operatív törzsre mutogatott. A Koronavírus sajtóközpont viszont már konkrétabban fogalmazott. Bővebben.

Blikk: A koronavírusos tanárnőt halálra késelő kínai férfi lekötözve feküdt, de valaki eloldozta, mielőtt gyilkolt

A 37 éves kínai férfi harmincszor sújtott le a lélegeztetőgépen fekvő 54 éves asszony fejére a sebészollóval. Az elhunyt családjának ügyvédje megszólalt. Íme a nyilatkozat.

A legtöbb magyar már oltatni akar, és kiderült, melyik vakcina a legnépszerűbb

Fotó: MTI/Vajda János

A Nézőpont Intézet felmérést készített a gyors ütemben változó oltási hajlandóságról, és arról, ki milyen oltóanyagot szeretne a leginkább. A kutatás eredményeit itt ismertetik.

Kiszámolták, melyik szektor a válság legnagyobb vesztese

A jelenlegi állás szerint a világválság hatására minden második magyar veszített jövedelméből. Tudjuk jól, hogy például a vendéglátás vagy a turizmus keményen megszenvedi a pandémia hatásait, de vajon ki járt a legrosszabbul? Ebben a cikkben a fizetések csökkenése és az elbocsátások alapján pontos választ adnak a kérdésre.

Bruttó 80 ezer forintos fizetésemelést követelnek az egészségügyi szakdolgozók

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a kritikus a szakdolgozói létszámhelyzet miatt háromlépcsős béremelési koncepciót küldött Kásler Miklósnak, Pintér Sándornak és az országos kórház-főigazgatónak. Részletek itt.

A német kormány az egészségügyi miniszter férje által vezetett cégtől is vett maszkokat 

Az Angela Merkel vezette német koalíciós pártszövetségből már ketten kényszerültek távozni, mivel felvetődött, hogy hasznot húzhattak a járvány egészségügyi beszerzéseiből. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

“Elsősorban nem is azt volt nehéz feldolgozni, ahogyan Bálint Péter közeledett felém, hanem a kollégák reakcióját”

Januárban még csak annyit lehetett tudni, hogy 2020 tavaszán a Debreceni Egyetem váratlanul eltávolította pozíciójából Bálint Péter dékánt, a József Attila-díjas, állami érdemrenddel kitüntetett írót. A hír hallatára tucatnyian jelentkeztek, és egy újabb, súlyos szexuális zaklatási ügyet tártak fel, amelyről mindenki tudott, mégis mindenki szemet hunyt. Az áldozatok beszámolóit erre a linkre kattintva olvashatod el.

Megvan az első légitársaság, aki csak olyan utast szállítana, akinek van oltási igazolása

Fotó: Mark Evans/Getty Images

Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas a nemzetközi szabályoktól függetlenül az oltáshoz kötné a szolgáltatásait. További információkért katt ide.

A hét második felétől visszatér az igazi tavasz

Jelentős enyhülés várható, szombaton már akár 19 fokot is mérhetünk majd. A következő napok részletes időjárás-előrejelzése itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Dízelbotrány: beismerő vallomást tett az Audi volt vezetője

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...

képcím

Béremelés: 18 százalékkal kaphatnak többet az ápolók