Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Nyugdíjmelés 2019: itt vannak az összegek

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
Rétvári Bence a Parlamentben beszélt a jövő évi számokról.

A törvényben -az inflációhoz rögzített – nyugdíjemelés jövőre egy átlagnyugdíjas esetében havi 3500 forintot fog jelenteni.

Az mfor.hu szúrta ki, hogy Sneider Tamás, jobbikos képviselő eredetileg arról érdeklődött a Parlamentben, hogy milyen lépéseket kíván tenni Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere annak érdekében, hogy a férfiak számára is elérhető legyen a méltóságban megélt nyugdíjas lét. A miniszter helyett Rétvári Bence válaszolt.

Az államtitkár  szerint ha minden, a nyugdíjasok számára kifizetett ellátást figyelembe veszünk, akkor az átlagnyugdíj ma már 130 500 forintra rúg. A jövő évi prognózis alapján ezt 2019-ben további 2,7 százalékkal fogják emelni a költségvetési törvényjavaslat elfogadása esetén. Ezzel az átlagnyugdíj 3500 forinttal 134 ezerre nő majd.

A nők esetében bevezetett 40 év munkaviszony után elérhető kedvezményes nyugdíj elsősorban családpolitikai intézkedés Rétvári válasza szerint. A férfiak esetében viszont minden maradhat úgy, ahogy jelenleg is van – legalábbis erre enged következtetni az államtitkár válasza.

Keresés az oldalon